4 tips voor de ultieme vakantie in Luxemburg!  

4 tips voor de ultieme vakantie in Luxemburg!  

Luxemburg is een klein land in het midden van Europa. Wanneer je weleens naar Zuid-Frankrijk of Zwitserland bent geweest, zul je ongetwijfeld door dit land heengereden hebben. Maar Luxemburg dient zich ook uitstekend voor een prachtige vakantie! Het is een populaire bestemming voor reizigers en het land heeft een rijke geschiedenis en cultuur. In dit artikel geven we je vijf tips voor de ultieme vakantie in Luxemburg!  

De reis naar Luxemburg 

Je zult ongetwijfeld een keer door Luxemburg heen zijn gereden wanneer je weleens in Zuid-Frankrijk of Zwitserland zijn geweest. Luxemburg is dus prima te bereiken met de auto. Maar wist je dat een treinreis Luxemburg ook enorm gemakkelijk is? Vanuit meerdere grote steden zoals Amsterdam, Brussel, Parijs en Berlijn zijn er directe treinverbindingen naar Luxemburg. De reisduur verschilt, ongeveer tussen de 5 en 8 uur. De snelste treinverbinding is wanneer je met de Thalys reist, deze optie is dan ook wat duurder. Om je reis zo soepel mogelijk te laten verlopen, wordt er aangeraden om op tijd van tevoren je ticket te boeken. Daarnaast is de trein het rustigste wanneer je vroeg in de ochtend reist, of juist midden op de dag. Zo voorkom je dat de trein erg vol is. Daarnaast is het openbaar vervoer in Luxemburg zelf gratis. Dus wanneer je met de trein aankomt in Luxemburg, kun je het land makkelijk verder verkennen met het openbaar vervoer. Ideaal toch? 

Verken Luxemburg-stad 

De hoofdstad van Luxemburg is Luxemburg-stad. De stad heeft mooie, crèmekleurige, klassieke gebouwen. Door het bergachtige landschap heeft de stad hoge en lagere stukken, maar het makkelijkste is om de stad te voet te verkennen. Het is nu eenmaal niet een enorm grote stad, dus perfect om hier lekker rond te wandelen. Het grootste gedeelte van Luxemburg bestaat uit natuur, en zo ook in Luxemburg-stad. De stad grenst aan een kloof van een natuurgebied. Zo kun je stad en natuur perfect combineren, dus voor iedereen wat wils.  

4 tips voor de ultieme vakantie in Luxemburg!  

Variatie in bezienswaardigheden 

Een vakantie in Luxemburg is perfect voor wanneer je van alles een beetje wil doen. Zo kun je in de natuur wandelen, fietsen en kanoën. Maar Luxemburg heeft ook heerlijke restaurantjes en hotspots voor wanneer je een avondje culinair wil genieten. Je kunt ook heerlijke wijnproeverijen doen in een van de historische dorpjes die Luxemburg heeft. Kortom, genoeg te doen! 

Eisleck regio 

Wanneer je op vakantie gaat naar Luxemburg, is het belangrijk om te weten welke verschillende regio’s en gebieden Luxemburg biedt. Wanneer je net over de grens van België gaat, kom je in de Eisleck regio. Dit gebied is heuvelachtig met veel kastelen en mooie natuur. Hier kun je terecht wanneer je houdt van outdoor activiteiten. Het Guttland is wederom een groen gebied, waarin je vooral veel pittoreske dorpjes en kastelen vindt.  

Müllerthal en Minett 

Dan is er de Müllerthal, dit gebied wordt ook wel Klein Zwitserland genoemd, door de adembenemende landschappen. Hier kun je veel wandelen, perfect voor als je hiervan houdt. Dan de Minett regio, dit ligt helemaal in het zuiden van Luxemburg. Dit is een wat meer industriële omgeving, waar ijzererts uit de grond wordt gehaald.  

4 tips voor de ultieme vakantie in Luxemburg!  

Moezel-regio en Luxemburg stad 

De Moezel-regio ligt op de grens met Duitsland, hier liggen veel wijngaarden tegen de bergen op. Een mooie omgeving voor wijnproeverijen! Als laatst natuurlijk Luxemburg-stad, leuk voor een stedentrip. Je kunt goed winkelen in deze stad en is daarnaast ook een cultureel plaatje.  Een vakantie in Luxemburg heeft dus voor iedereen wat wils! De stad is perfect voor een stedentrip, de rest van het land biedt veel kansen voor outdooractiviteiten. Je kunt Luxemburg goed via trein bereiken en met het gratis openbaar vervoer in het land kun je je makkelijk verplaatsen.  

Originally posted 2023-11-26 10:44:42.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*