Vroegboek vakantie of een verre reis?

Het is bijna zomer, officieel 21 juni, dus dat betekent dat de vakantieperiode er langzaam aan komt. Een groot deel van de mensen gaat naar de zon, zee en strand voor een heerlijke vakantie. Maar niet iedereen gaat naar het buitenland. Vakantie in eigen land is populair. Zeker wanneer het weer voor een aantal weken warm is. De rest gaat met de caravan op tour of zoekt de avontuur op en gaat kamperen in de natuur. De maand mei is voorbij en dat betekent dat de vakantiegeld binnen is. Waar geeft men dit aan uit? Op de eerste plaatst wordt het gebruikt voor een vakantie, tweede plaats om te sparen en derde plaats gevolgd om schulden af te lossen.

Gemiddeld gaat men twee á drie keer per jaar op vakantie en kost het per persoon ongeveer vijfhonderd Euro. Al jaren behoren Frankrijk en Duitsland bij de landen waar men op graag vakantie gaat. Net als Turkije, Griekenland en de Verenigde Staten. Daarnaast zijn verre reizen in op komst zoals o.a naar Azië. De meeste reizigers boeken via het internet een vakantie en een klein deel gaat naar een reisbureau. Ook gaan we vaker met het vliegtuig. Een vliegtuig heeft zo zijn voordeel. Je bent binnen een aantal uur op je bestemming, helemaal als je binnen Europa vliegt. Wist je dat je via het internet live vluchten kunt volgen?

Last-minute?

Ben jij meer iemand die naar het buitenland op vakantie gaat? Ga je dit jaar verschillende landen bezoeken? Wacht je liever op een last-minute? We geven je een tip hoe je met een slimme tool, die wellicht bekend is bij sommige, vliegtickets kunt vergelijken. Als ouder ben je vaak afhankelijk van de vakantieperiodes. In het hoogseizoen ben je dan duurder uit dan wanneer je op vakantie gaat in het laagseizoen. Kies ervoor om ruim van te voren een vakantie te boeken. Ben je niet gebonden aan de tijd of periode in het jaar. Dan heb je al enige flexibiliteit in het kiezen van een datum. Wie kent Skyscanner en Booking.com nou niet? Heb je weleens gehoord van Google Flights? Het werkt heel simpel en maakt het makkelijk om aanbiedingen en vluchten met elkaar te vergelijken.

Originally posted 2019-05-31 07:54:03.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*