Maak München mee

Citytrip naar München

Als je kijkt naar alle grote Europese steden er zijn en als jij je dan bedenkt waarnaar toe je op vakantie zou willen, dan is de kans groot dat München niet heel snel in het lijstje staat van de top drie steden waar je heen zou willen gaan. Toch heeft München als grote stad in Duitsland veel te bieden, want het is namelijk een heel bijzondere stad. De kans is wel groot dat je München natuurlijk kent van Oktoberfest. Het grote festival in München waar voornamelijk veel bier wordt gedronken door duizenden mensen. 

Misschien zou je het niet meteen denken, maar naast het Oktoberfest is er zoveel meer in München. De stad biedt voor ieder wat wils: van kunst en cultuur tot mode, lifestyle, maar ook geschiedenis en architectuur. Ook de verschillende hotels en hostels die er zijn, dat is een geruststellende gedachte dat er voor elk type reiziger een bepaald hostel en een bepaald hotel is. Al deze overnachtingen bevinden zich in het centrum van de stad. Het is altijd de vraag waarvoor je precies naar een stad wilt gaan, maar het is dan wel goed om te weten wat er in een stad is. 

Kunst en cultuur Müchen

Beroemdste jazzclub in München 

Eén van de beroemdste jazzclubs bijvoorbeeld bevindt zich namelijk in München: jazzclub Unterfahrt. De beste en bekendste jazzmuzikanten van over heel de wereld komen speciaal naar de beroemde jazzclub om hun kunsten te vertonen en bijna elke avond is het programma ook weer anders. Dus als je voor kunst en cultuur een stad wilt bezoeken, dan heeft München absoluut heel veel te bieden. Berlijn wordt toch vaak als de Duitse broer gezien op het gebied van kunst en cultuur, maar als je eenmaal de plekjes van München hebt ontdekt, dan doet ook München echt niet onder. 
 
Als je voor het Duitse automerk BMW naar München komt, dan wil je natuurlijk BMW Welt en BMW Museum ontdekken. Daarin is München ook absoluut een voorloper als het gaat om een bijzonder museum speciaal voor een automerk. Ontdek vooral alles van het merk BMW en als jij dat museum wilt bezoeken en je vrouw of vriendin daar niet zoveel zin in heeft, dan kan zij in de buurt van het BMW-museum heerlijk shoppen en genieten van de mode en lifestyle die er in de stad te vinden is. Voor het ontdekken van een rustige en bijzondere markt kun je naar de Elisabethmarkt gaan. 

München

Bijzondere en rustige markt 

Bijna elke dag is er een mooie en grote markt opgebouwd waar je van alles kunt kopen. Het is er vaak heel rustig, omdat meestal alleen de mensen die er wonen de markt weten te vinden. Extra leuk om dan ook als toerist te genieten van de markt en de bijzonderheden in München. En uiteindelijk kun je in ieder geval in oktober naar München gaan voor Oktoberfest, want dat blijft één groot feest en zeker één van de grootste feesten in heel Europa. München is echt veel meer dan het broertje van Berlijn en München heeft genoeg te bieden als een bruisende, moderne en culturele stad.  

Originally posted 2022-12-11 08:05:00.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*