De leukste musea van Nederland

In Nederland komt het nog wel eens voor dat het regent. Gelukkig is er genoeg te doen in Nederland. Zo kun je bijvoorbeeld naar het Omniversum waar je je bijna in de film begeeft of kun je indoor activiteiten doen zoals springen in springkussenhal of karten of paintballen. Kortom, er is genoeg te doen. Iets waar misschien minder bij stil wordt gestaan is het bezoeken van musea. Een museum hoeft totaal niet saai of oubollig te zijn! Wij laten je zien welke musea je een keer kan bezoeken!

Museum Voorlinden

Museum Voorlinden ligt misschien niet om de hoek. Het ligt namelijk in Wassenaar, helemaal in Zuid-Holland! Wanneer je met de auto gaat, is het goed om een goede autoverzekering te hebben. Op een regenachtige dag wil je natuurlijk niet dat er iets gebeurt. Het is het ritje in ieder geval waard. Het museum bevindt zich op een plek die is omgeven door mooie natuur. In het museum wordt hedendaagse kunst tentoongesteld. Het museum heeft een soort speelsheid, de kunst die je er vindt is vaak erg grappig. Ook kun je er vaak deel van uitmaken. Zo is er bijvoorbeeld een zwembad, waar je “in” kan. Het lijkt net echt. Ook kun je er hele “instagrammable” plekjes vinden. Een leuke manier om je eigen Instagram feed aan te vullen. Het museum is ook goed te bereiken met het OV als je geen auto hebt.

De Kunsthal

In Rotterdam zit De Kunsthal. Ook hier kun je moderne kunst vinden. Wat kun je verwachten? Veel tentoonstellingen met licht, geluid en vreemde objecten. Ook is er een kamer welke helemaal bedekt is met spiegels. De vloer, het plafond en de muren is allemaal weerspiegelend. Pas dus op als je een rokje aan hebt! Verder staat ook De Kunsthal bekend om de interessante werken welke een foto waard zijn. Op dit moment wordt er ook kinetische kunst tentoongesteld. Wat is dat? Dat is kunst waar je invloed op kunt uitoefenen. Zo kun je kunstwerken laten doen wat jij wil. Moet het kunstwerk lichtgeven of juist draaien? Jij bepaalt het.

Moco Museum

Het Moco Museum bevindt zich in Amsterdam. Het is niet een heel erg groot museum, maar de entree valt daarom ook reuze mee. Bij Moco vind je voornamelijk kunst van Banksy en Dahli. Ook vind je er een kamer vol met paarse ballen. Dit klinkt misschien een beetje gek, maar het is eigenlijk een soort infinity room. Erg leuk om foto’s te maken en lol te hebben. Het museum ligt erg centraal. Er zijn redelijk wat parkeerplekken in de buurt. Toch blijft het een grote stad en barst het er van de scooters en fietsers. Een autoverzekering berekenen is misschien wel handig. Better safe than sorry!

Originally posted 2019-08-14 10:14:42.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*