3 tips voor het kopen van een huis in Spanje

In Spanje ook jouw favoriete vakantieland? En heb je altijd al gedroomd van een eigen plek in het warme land? Een huis kopen in Spanje begint met een goede voorbereiding. Je moet namelijk zeker weten of je de goede keuze maakt. Een tweede woning of toch volledig emigreren; denk goed na over de verschillende mogelijkheden. Hieronder lees je drie tips die je kunnen helpen bij het kopen van een woning in Spanje.

Een goede voorbereiding

Een huis kopen in een ander land is natuurlijk hartstikke leuk en spannend, maar je moet je niet laten meeslepen in je enthousiasme. Als je een aantal keer op vakantie bent geweest naar Spanje weet je waarschijnlijk al een beetje hoe het land eruit ziet. Mooie locaties met prachtige stranden, maar heb je je ook verdiept in de regels en wetten? In Spanje zijn bepaalde dingen heel anders geregeld dan in Nederland. Kijk eens rond op het internet en laat je informeren over de regelgeving en het cultuur in het land. Een goede voorbereiding kan nooit kwaad.

 

Nederlandse makelaar

Het aanbod van huizen, appartementen en villa’s in Spanje is ontzettend groot. Als je nog niet helemaal weet naar wat voor woning je op zoek bent, is het moeilijk zoeken. Wij adviseren je om met een Nederlandse makelaar aan de slag te gaan als je wilt wonen in Spanje. Je kunt natuurlijk ook kiezen voor een lokale Spaanse makelaar, maar als je de taal niet spreekt, kan dit zorgen voor problemen. Bespreek als eerst jouw eisen en wensen met de makelaar en vervolgens wordt er gekeken naar een gebied. Een Nederlandse makelaar helpt je met het realiseren van jouw droomhuis.

 

Malaga, Valencia of Barcelona

Als je al een aantal keer op vakantie bent geweest naar Spanje weet je hoogstwaarschijnlijk in welk gebied je wilt wonen. Weet je het nog niet helemaal zeker? Spanje is een groot land met veel verschillende steden en dorpen. Houd je van drukte? Dan kan je een huis kopen in Malaga stad. Hier vind je veel leuke winkels en gezellige terrassen. Wil je toch graag de rust opzoeken? Dan zou je kunnen kiezen voor een appartement of villa in een van de dorpjes in Catalonië.

Originally posted 2019-12-24 10:54:23.

1 Comment

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*