Italië op z’n mooist: 3 topbestemmingen

Wil je een vakantie organiseren vol lekker eten, heerlijke wijnen en prachtige natuur? Dan zit je met een vakantiehuis Italië zeker goed! In dit land kun je de lekkerste pasta’s en pizza’s eten, proef je heerlijke wijnen en kun je prachtige natuurgebieden verkennen. Ook kun je in Italië prima ontspannen, want in het land zijn meerdere mooie stranden te vinden.

Heb je al besloten dat je naar Italië wil, maar weet je niet zo goed welke regio je hier wil bezoeken? Dan helpen wij je graag om een geslaagde vakantie te organiseren. Dit doen we door drie topbestemmingen in Italië voor je op een rijtje te zetten.

Toscane

Toscane is een regio die in het midden van Italië ligt. Veel Nederlandse toeristen die naar Italië op vakantie gaan, boeken een vakantiehuis in deze regio. Toscane is niet voor niets ontzettend populair onder Nederlandse toeristen en toeristen uit vele andere landen. De regio is namelijk één groot openluchtmuseum. In Toscane kom je leuke stadjes en dorpen tegen, maar kun je je bovendien terugtrekken in de mooiste natuurgebieden. De regio staat bekend om zijn olijfbomen, groene cipressen, zonnebloemen en lavendelvelden. Prachtig!

Bovendien kun je in Toscane heerlijke wijnen proeven. Deze wijnen zijn niet geïmporteerd, maar komen uit de wijngaarden in de regio zelf. Wil je meer weten over de productie van wijn? Dan kun je een wijngaard in Toscane bezoeken, om hier uiteraard ook diverse heerlijke wijnen te proeven.

Elba

Elba is het grootste eiland van de Toscaanse Archipel. Het eiland ligt in de buurt van Livorno en is na Sicilië en Sardinië het grootste eiland van Italië. Als je van zon, zee en strand houdt, is dit eiland zeker een aanrader om te bezoeken. Op Elba vind je namelijk prachtige stranden aan de helderblauwe zee, waar je heerlijk tot rust kunt komen. En houd je van duiken? Dan zit je op Elba ook goed, want in de zee rond het eiland kun je prachtige vissen en koraalriffen bewonderen.

Overigens heeft het eiland niet alleen prachtige stranden en een helderblauwe zee, maar zijn er ook vele andere bezienswaardigheden. Denk hierbij aan Portoferraio, de open mijnen van Rio Marina en Monte Capanne met zijn prachtige uitzicht.

Sardinië

Tot slot is ook het eiland Sardinië zeker een aanrader om te bezoeken. Hier vind je niet alleen prachtige stranden en gezellige kustplaatsen, maar ook oude steden in de bergen. Je kunt het eiland al wandelend verkennen, maar ook op de fiets. De zee rond het eiland kun je verkennen tijdens een snorkel- of duiktrip. Dit is zeker een aanrader als je de onderwaterwereld van Sardinië een keer van dichtbij wil bekijken.

Originally posted 2019-05-29 12:13:16.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*