Ga niet onderverzekerd op reis deze zomer!

Veel mensen weten het niet maar ook bij reisverzekeringen zit er verschil in de dekking. En niet alleen buiten Europa of bij extreme sporten. Het afsluiten van een reisverzekering kun je op grofweg 2 verschillende manieren doen:

  1. Bij het boeken van je vakantie;
  2. Het afsluiten van een doorlopende reisverzekering.

Het afsluiten van een doorlopende reisverzekering is voordeliger dan elke keer weer een nieuwe verzekering af te sluiten. Toch weten veel mensen dit niet. Zij denken vaak ik ga maar 1 of maximaal 2 keer per jaar, dus elke keer een reisverzekering bij het boeken afsluiten loont. Nou dat is niet helemaal waar. Zorg er in ieder geval voor dat je dekking past bij jouw situatie, zo raak je niet onderverzekerd.

Doorlopende reisverzekering al snel voordeliger

Het hebben van een doorlopende reisverzekering is handig, en zeker niet alleen voor echte vakanties nodig. Een doorlopende reisverzekering dekt bijvoorbeeld ook schade bij weekendjes weg, avondjes uit en uitstapjes over de grens. Uiteraard sluiten niet veel mensen zo bewust elke keer een verzekering af, dat is de reden dat een doorlopende reisverzekering van pas komt. Zo ga je elke keer onbezorgd op stap. Ook bij het boeken van vakanties hoef je, je nu niet meer druk te maken over het afsluiten van een extra reis en/of annuleringsverzekering. Je hebt er immers al 1 die doorloopt. En maak je voor je gevoel te weinig gebruik van de verzekering? Dan kun je natuurlijk altijd je verzekering opzeggen. Makkelijk toch?

Past je verzekering nog bij je?

Past de reisverzekering nog steeds bij jou? En bij jouw gezinssituatie? Denk hier minimaal 1 keer per jaar aan. Zo voorkom je dat je uit je verzekering groeit. Zeker als je een jong gezin bent, gaat die groei nogal eens snel. En de dekking van de verzekering past die ook nog wel bij jouw stijl van vakantie vieren? Extreme sporten zoals duiken, parachute springen en bungee springen zitten niet altijd standaard in de dekking van de verzekering. Wij raden je dus aan om goed je polis door te nemen, minimaal 1 keer per jaar. Vraag jezelf dan elke keer af of de verzekering nog de schade dekt die mogelijk kan optreden op reis. Doe je geen gekke dingen op reis? Dan kun je wellicht de aanvullende dekking laten vallen. Dit levert je direct weer voordeel op. De premie zal namelijk dalen als je een aanvullende dekking annuleert bij de verzekeraar. Handig en snel voordeel als je bewust bezig bent met je reisverzekering. Wist je overigens dat dit voor alle verzekeringen geldt? Kijk 1 keer per jaar kritisch of een verzekering nog bij je past en je zal merken dat je kosten gaan dalen. Wil je meer tips over het opzeggen van een verzekering of het besparen op maandelijkse kosten? Neem dan vooral eens een kijkje op www.opzeggenoverstappen.nl voor tips en trucs.

Originally posted 2019-07-10 14:10:12.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*