Het Industrieel Smalspoor Museum

Heb je een passie voor het smalspoor in een mooie natuurlijke omgeving? Dan mag je het Industrieel Smalspoor Museum niet missen. Je leert hier meer over het smalspoor en het gebied waar dit museum staat. Met smalspoorlocomotieven, werktuigen, wagens foto’s en meer staat er genoeg in dit museum om je ogen uit te kijken.

Smalspoor

Smalspoor heeft een lange geschiedenis. Al vroeg werden er wagens op houten rails ontwikkeld voor transport van bijvoorbeeld kolen. Later ontwikkelde dit zich tijdens de industriële revolutie. Smalspoor is goederenverkeer dat op smalle breedte van rails met lage snelheid rijdt. Het werd gebruikt in onder andere klei winningen, landbouw, bosbouw en meer. Smalspoor heeft een grote bijdrage geleverd aan de industrie en is daarom een interessant onderwerp om je in te verdiepen.

Een informatieve rit

Je verdiepen in dit onderwerp kan makkelijk in het museum. Bekijk alle museumstukken op een unieke en passende manier: via een rit per smalspoortrein. Geniet, door de karakteristiek lage snelheid van de trein, niet alleen van het smalspoor, maar ook van de reis en de omgeving. Ontdek tijdens de rit ook productiemachines in de enige in originele staat behouden turfstrooiselfabriek van Nederland. Naast deze tour is er ook een kinderlocomotief waarmee kinderen een machinistendiploma kunnen halen. Deze rijdt iedere dag tot 16.00 uur.

Openingstijden en toegangsprijzen

Het Industrieel Smalspoor Museum (Facebookpagina) is open op woensdagen, donderdagen, zaterdagen en zondagen. De tour per smalspoortrein vertrekt minimaal 3 en maximaal 6 keer per dag. De prijs voor volwassenen en kinderen vanaf 12 jaar is €6,50 per persoon. Kinderen van 3 tot en met 12 jaar mogen naar binnen voor €4,00 per persoon. Wil je met een groep van meer dan 15 personen het museum bezoeken, dan zijn hier speciale arrangementen voor beschikbaar.

Originally posted 2017-09-13 06:34:56.

1 Trackback / Pingback

  1. 2forever

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*