De 10 mooiste wintersportgebieden in Oostenrijk

Een wintersportvakantie maak je compleet door een vakantiehuisje te huren in een van de mooiste wintersportgebieden in Oostenrijk.

  1. Ski Arlberg is het grootste skigebied van Oostenrijk, waardoor dit skigebied erg populair is. Met ruim 300 km pistes is dit een walhalla voor de ervaren wintersporters.
  2. Zillertal is een skigebied voor beginners en vergevorderde. Het skigebied bestaat uit vier gebieden met veel rode, blauwe en zwarte pistes.
  3. Salzburger Sportwelt is een afwisselend en uitdagend gebied en bestaat uit verschillende dorpjes. Elke dorp heeft zijn eigen sfeer en moeilijkheidsgraad. Een skigebied voor alle niveaus.
  4. Ötztal staat bekend om de internationale evenementen en wedstrijden die hier gehouden worden. Door de sneeuwkanonnen is hier grote sneeuwzekerheid. Er zijn hier 27 berghutten waar je heerlijk kan eten.
  5. Saalbach Hinterglemm Leogang valt onder één van de grootste skigebieden van Oostenrijk en biedt meer dan 200 km pistes aan. Je kan hier eindeloze skitochten maken.
  6. Voor een familie wintersportvakantie is Kleinwalsertal een aanrader. Het is een overzichtelijk skigebied en eenvoudig te bereiken. Het skigebied heeft ruim 125 kilometer afdaling verspreid over drie dorpen.
  7. Ötztal Arena is een bekend wintersportgebied onder de Nederlanders. Het heeft als enig gebied twee gletsjers en drie bergtoppen die zeker hoger zijn dan 3000 meter. In het dal is het een en al gezelligheid met restaurants en cafés.
  8. In Kitzbühel heb je zeker sneeuwzekerheid. De meeste pistes zijn hier voorzien van sneeuwinstallaties. Door de moderne gondels en liften die zorgen voor het snelle vervoer is dit een aantrekkelijke winstersportplaats.
  9. Serfaus ligt aan de Zwitserse en Italiaanse grens en biedt pistes aan van meer dan 200 kilometer. De Patschi en de George zijn hier de plek voor een gezellige après-ski tot in de late uurtjes
  10. In Ski Amadé kan je in de avonduren genieten van de verlichte pistes en is er een ruim après-ski aanbod. Met de in totaal maar liefst 760 kilometer is dit een uitdagend gebied voor zowel beginners als gevorderde.

Ben jij nog opzoek naar een vakantiehuisje in één van deze mooie wintersportgebieden? Boek hier een vakantiehuisje en maak je wintersportvakantie compleet.

Originally posted 2019-07-16 10:53:41.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*