Wat zijn de mooiste steden van Toscane?

Toscane is een betoverende plek met cultuurrijke steden en middeleeuwse dorpen. Zo is de hoofdstad Florence een van de drukstbezochte steden van Italië die rijk is aan geschiedenis en architectuur.

Een prachtige autoroute langs de duizenden hectaren wijnraken is de Chiantigiana (SR 222). Het is de weg naar Greve in Chianti waar je een bezoekje kan brengen aan de wekelijks markt. Met de gezellige terrasjes en restaurantjes kan je hier heerlijk genieten.

Op de heuvel van de provincie Pisa ligt het schitterende stadje Volterra. Een stadje met knusse straatjes en een sfeervol plein. Het is opgericht door de Etrusken en de Romeinen, wat je hier zeker terugziet. Het amfitheater Teatro Romano is hier zeker een bezoekje waard. Trek wel goede schoenen aan wat het is best een inspanning om via de verschillende hellende straatjes dit stadje te trotseren.

Een dag bestemming die je niet mag missen is een bezoekje aan Pisa. Pisa is het oudste en meest toeristische gedeelte van de stad en staat bekend om de scheve Toren van Pisa. Lopende over de wenteltrap met bijna 300 treden voel je hoe scheef de toren staat. De Toren van Pisa mag je alleen bezoeken onder begeleiding, dus reserveer jouw plekje op tijd. Aan de Piazza dei Miracoli vind je niet alleen de Toren van Pisa, maar ook de begraafplaats Camposante en de Duomo di Santa Maria Assunta.

Siena is een charmant klein stadje waar je verschillende musea kan vinden. Hier is de middeleeuwse historie bewaard gebleven. De schelpvormige Piazza del Campo is het stadsplein. Een hoogtepunt die je absoluut niet mag missen.

Wil je echt het Italiaanse gevoel ervaren? Slaap dan in één van de mooie agriturismi. Dit zijn prachtige verblijfplaatsen op het platteland tussen de wijn- en olijfgaarden. Je slaapt bij de mensen thuis en kan hier heerlijk genieten van rust, natuur en de overheerlijke authentieke Italiaanse gerechten. Neem eens een kijkje op deze website. Hier kan je makkelijk je verblijf reserveren en lezen wat er allemaal te beleven valt om je vakantie compleet te maken.

Originally posted 2019-07-16 10:50:52.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*