Vakantie in Pula, bruisende stad in Istrië

Pula is de meest zuidelijke stad van het schiereiland Istrië. De stad is de grootste stad van de regio en is het hart voor de handel en de industrie. De stad is populair vanwege haar bijzondere bezienswaardigheden.

Zo kun je onder andere een bezoekje brengen aan het amfitheater. Deze heeft veel overeenkomsten met het Colosseum uit Rome. Ook kun je hier genieten van verschillende gezellige bars en kun je hier winkelen. Het is de oudste stad van de Adriatische kust en mede daardoor is het zeker een bezoekje waard.
Het aanbod van vakantiehuizen in Pula is divers en voor elk budget is er wel een leuke accommodatie te vinden.

Klimaat

De stad heeft een mediterraan klimaat. Dat kenmerkt zich met milde zomers en zachte winters. De temperaturen in de zomermaanden kunnen gemakkelijk oplopen tot zo’n 28 graden Celsius. In de wintermaanden daalt de temperatuur tot zo’n 8 graden Celsius. Echt koud wordt het nooit in de stad. De temperaturen dalen namelijk vrijwel nooit tot onder het vriespunt.

Bezienswaardigheden in Pula

De historische stad heeft meerdere prachtige bezienswaardigheden. Je kunt onder andere een kijkje nemen bij het Amfitheater, de Tempel van Augustus of het Archeologisch Museum van Istrië.

Amfitheater

Het Amfitheater is zonder twijfel één van de best bewaarde Romeinse arena’s. Vroeger was er plek voor zo’n 23.000 toeschouwers en er vonden destijds 404 verschillende gevechten plaats. De meeste gevechten bestonden uit gladiatorengevechten, maar er werden ook mensen voor de wilde dieren gegooid. Het is tegenwoordig open voor publiek en wordt tevens gebruikt voor andere doeleinden. Zo worden er regelmatig opera’s, concerten en filmfestivals georganiseerd.

Tempel van Augustus

In Pula ligt een prachtige Romeinse tempel. Deze tempel is overgedragen aan Augustus, de voormalige keizer uit Rome. De tempel werd gebouwd ergens tussen 2 voor Christus en 14 na Christus. De exacte datum is niet bekend.

Archeologisch Museum van Istrië

Het Archeologisch Museum van Istrië is gevestigd in Pula. Dit prachtige museum vertelt je meer over de geschiedenis van deze regio. Er liggen hier vondsten uit verschillende periodes: vanuit de prehistorie tot aan de Middeleeuwen. Op de begane grond tref je vooral artefacten uit de Middeleeuwen. Op de bovenste verdieping tref je vooral kleinere voorwerpen. In de zomermaanden is het museum dagelijks geopend vanaf 08.00 tot 19.00 uur. In de wintermaanden sluit het museum iets eerder: om 16.00.

Reizen naar Pula

Vanaf Amsterdam kun je rechtstreeks naar Pula vliegen. De vliegtijd bedraagt zo’n 1 uur 50 minuten. Je kunt al een ticket boeken vanaf slechts 51 euro. De afstand tussen de luchthaven en het centrum is ongeveer 8 kilometer. Je kunt met de bus of de taxi naar het centrum reizen. De eerste optie is het goedkoopste: je kunt voor 4 euro per persoon een buskaartje kopen. Als je met de taxi reist, kun je rekenen op zo’n 20 euro. Een minibusje (voor acht personen) kost 25 euro. Je kunt er ook voor kiezen om met de auto naar Kroatië te reizen. Houd rekening met een reisduur van ruim 15 uur.

Vervoer

Je kunt de stad te voet verkennen of je kunt met de bus reizen. Als je met de auto naar de stad reist, is het raadzaam om niet in het centrum te rijden. De straatjes zijn namelijk erg smal en er komen vaak verkeersopstoppingen voor. Je kunt ook met de bus reizen. Het openbaarvervoersnetwerk is goed geregeld. Er zijn 34 bussen beschikbaar, waarvan er 8 door het centrum rijden. Je kunt de buskaartjes kopen bij de buschauffeur of je kunt deze van te voren aanschaffen bij een kiosk. Als je meerdere dagen in de stad verblijft, kun je het beste een contactloos ticket kopen. Deze kun je steeds opwaarderen en werkt vrijwel hetzelfde als de ov-chipkaart in Nederland.

Originally posted 2019-06-07 07:14:59.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*