Ontdek deze minder bekende wintersport bestemmingen 

Ontdek deze minder bekende wintersport bestemmingen

Zoek je een alternatief voor wintersport in de Alpen? Macedonië en Georgië zijn minder bekend, maar zeker niet minder geschikt voor een geweldige wintersportvakantie. Ontdek de mogelijkheden. 

Wintersport in Macedonië 

Noord Macedonië is een bergachtig land ten noorden van Griekenland. Het land is een nieuwkomer op het gebied van de wintersport. Het grootste skigebied van Macedonië ligt in de regio van de berg Kozuf. Dit gebied is nog maar enkele jaren toegankelijk voor skiërs. Hierdoor is de omgeving nog ongerept en zijn de prijzen laag. Naast de 140 kilometer aan piste zijn er veel mogelijkheden voor freeride. Het gebied is nog in ontwikkeling. Grote hotels vind je er daarom niet. Overnacht in een vakantiewoning en maak kennis met de lokale bevolking. Een klein, maar populair skigebied is de Mavrovo – Zare Lazareski regio. Deze regio biedt 25 kilometer aan gevarieerde pistes. Neem voor extra uitdaging deel aan de wedstrijden en evenementen die regelmatig worden georganiseerd. 

Wintersport in Georgië 

Tussen december en april bieden de bergen van de Kaukasus een mooi decor voor wintersportplezier. In deze periode ligt er gegarandeerd sneeuw. De skioorden in Georgië zijn overzichtelijk en bieden mogelijkheden voor beginners, maar ook zeker voor gevorderden. Een echte uitdaging voor doorgewinterde skiërs is het heliskiën. Per helikopter wordt je naar toppen van ruim 5000 meter gebracht. Daarvandaan kun je op je snowboard of ski’s het ongerepte gebied verkennen. Een voordeel van wintersport in Georgië is dat de skigebieden veel rustiger zijn dan in de Alpen. Ook in het hoogseizoen zijn er geen lange rijen voor de skiliften. De wintersportgebieden in Georgië zijn minder commercieel en daardoor goedkoper. Je betaalt niet alleen minder voor de skipassen, maar ook de restaurants en hotels hanteren vriendelijke prijzen. 

Ontdek deze minder bekende wintersport bestemmingen

Voordelen van wintersport in Macedonië en Georgië 

De mooie berglandschappen in Macedonië en Georgië zijn bedekt met poederachtige sneeuw en nodigen uit tot een actieve wintersportvakantie. Beide landen hebben veel te bieden. De voordelen van een wintervakantie in Macedonië en Georgië op een rijtje: 

  • Ongerepte skigebieden. 
  • Rust en ruimte, zonder massatoerisme. 
  • Goede sneeuwkwaliteit. 
  • Betaalbare voorzieningen en accommodaties. 
  • Unieke ervaringen zoals freeride en heliskiën. 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*