Zo word je hopeloos verliefd op Havana

‘My mojito in la Bodeguita, my daiquiri in el Floridita’: Zo word je hopeloos verliefd op Havana

Cuba is het land van de fleurige huizen, de oude Amerikaanse wagens, heerlijk swingende muziek, drankjes met Rum en natuurlijk de Cubaanse sigaren. Het land is mede door zijn geschiedenis een unieke factor in de Cariben. Een rondreis Cuba is onvergetelijk. Dat vond ook de legendarische schrijver Ernest Hemingway. Hij was regelmatig in de hoofdstad van Cuba te vinden, alwaar hij niet vies was van een drankje op zijn tijd. De quote in de titel is dan ook van hem. Dit artikel zet de mooiste plekjes van de Cubaanse hoofdstad Havana in de spotlight.

Ga lekker spieken vanuit de Camera Obscura

Van buiten lijkt het een betrekkelijk onbeduidende toren. Maar als je de lift durft te nemen naar de achtste verdieping ontdek je iets prachtigs. Bovenop het dak bevindt zich de ‘Camera Obscura’. Maar wat is dat, die Camera Obscura? Het is een donkere kamer waar in één van de muren een piepklein gaatje is gemaakt, met een speciale lens. Het binnenvallende licht projecteert vervolgens een beeld op de muur tegenover de lens. Op deze manier zie je vanuit deze toren aan de Plaza Vieja een 360 graden uitzicht over Havana. Havana heeft maar weinig hoge gebouwen, dus dit uitzicht is zeldzaam. Het leuke van de Camera Obscura is dat je de mensen op straat kunt observeren zonder dat zij door hebben dat je kijkt.

Doe een dansje en zing mee op Plaza de la Catedral

Op een rondreis door Cuba mag je dit gezellige plein niet missen. Zoals de naam al doet vermoeden ligt er een kathedraal aan het plein. De kathedraal is mooi maar eigenlijk is er op het plein zelf veel meer te beleven. Er zijn altijd wel straatartiesten aanwezig die dans of muziek opvoeren. Ook zijn er kunstenaars en ambachtslieden die zelfgemaakte items verkopen.

Luister naar het kanonschot vanuit Castillo del Morro

Ben je benieuwd hoe een echt zeefort er uit ziet? Dan ben je in Havana aan het juiste adres. Het Castillo del Morro is een fort van waaruit de stad vroeger verdedigd werd tegen piraten. In de voorgaande eeuwen heeft het fort daarnaast gediend als gevangenis. Nu heeft het een minder lugubere functie: het is een museum geworden waar je van alles kunt leren over de piraterij. Iedere avond hoor je om 21.00 uur stipt een enorme dreun. Dat is het kanonschot dat vanuit Castillo del Morro wordt afgevuurd. Daarmee wordt aangegeven dat de haven gesloten is.

Neem een tequila in La Bodeguita

Hoewel niet alle Cubanen het er over eens zijn dat de tequila zijn oorsprong vindt in restaurant La Bodeguita, is het wel dé plek om een drankje te doen. Het restaurant (met in de benedenruimte een café) wordt bezocht door zowel toeristen als locals. Op rondreis door Cuba is het heerlijk om de dag in La Bodeguita in Havana af te sluiten. Net zoals Hemingway.

Geniet van de bezienswaardigheden en relaxte sfeer die Havana rijk is. Meer info is te vinden op www.rondreiscuba.be

Originally posted 2019-05-09 10:50:01.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*