De ideale fietsvakantie voorbereiden

Nederland is een echte fietsland. We pakken graag de fiets als we ergens naar toe gaan. Ook als we op vakantie gaan, nemen we onze fiets mee. Voordeel van fietsen tijdens je vakantie is dat je dicht bij de natuur bent. Geen auto nodig als je ergens naar toe gaat. Tijdens het fietsen krijg je alles mee van je omgeving. Dit kan de band met je geliefde of gezin extra versterken. Je verkent samen het ongekende in een ander land. Veel mensen hebben een elektrische fiets: nog langer fietsen en minder snel moe. Maar het begint natuurlijk thuis met een goede voorbereiding.

Wat heb je nodig?

Als je met de fiets lange reizen gaat maken dan is comfortabele kleding onmisbaar, zeker als het gaat om je zadel. Laat je zeker niet verrassen door het weer. Kijk vooraf wat de verwachte weersomstandigheden zijn. Het kan geen kwaad om extra kleding mee te nemen voor goed of slecht weer. In sommige landen is een helm verplicht. Je doet je zelf niet kort als je een helm draagt. Houdt tijdens je fietsvakantie rekening met de kinderen. Probeer de kinderen actief te houden tijdens de tocht door spelletjes te doen.

Route

Maak thuis een route die je mogelijk wil fietsen. Kopieer vooraf de route en markeer punten die belangrijk voor je zijn. Weleens aan een fietsnavigatie gedacht? Er zijn verschillende modellen beschikbaar en de prijzen lopen uiteen van paar tientjes tot aan enkele honderden euro’s. Koop een fietskaart, handig voor het geval je apparatuur of navigatie het begeeft.

Buitenland

Fietsvakantie naar het buitenland is populair. Landen als Italië, Griekenland en Duitsland. Elk land heeft zo’n zijn eigen landschap. Italië met groene heuvels en druivenbomen. Oostenrijk bekend van zijn Alpengebergte.

Het hoeft niet allemaal ver te zijn. Fietsen in eigen land kan ook leuk zijn. Zeker als je nog niet eerder een fietsvakantie hebt gedaan. Nederland is vlak en de infrastructuur voor fietsers is heel goed. Langs de wegen zie je borden die de fietsknooppunten aangeven.

Fiets

Controleer de fiets op verschillende (mechanische) punten. Informeer bij je lokale fietsenmaker of je banden geschikt zijn. Laat de remmen en de bedrading controleren.

Originally posted 2019-06-03 08:01:36.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*