Combineer een stedentrip naar Marrakech met een actieve rondreis door Marokko

Ben jij het internet aan het rondpluizen om de ideale stedentrip waarbij je ook actief en avontuurlijk bezig bent te vinden? Zoek dan niet verder en lees dit artikel over een stedentrip naar Marrakech, gecombineerd met actief ene land verkennen. Deze Marokkaanse stad ligt aan de voet van het Atlasgebergte en kent de bijnaam ‘Parel van de Atlas’.

Deze stad beschikt over tal van bezienswaardigheden, maar het is ook de perfecte vakantiebestemming voor winkelliefhebbers. Struin langs de ontelbare hoeveelheid aan unieke winkeltjes in de ‘souk’. Wanneer de avond valt, dan komt Marrakech nog meer tot leven. Geniet van de geweldige muziek van de straatmuzikanten, laat je betoveren door de slangenbezweerders en drink een drankje op één van de grote pleinen. Een stedentrip naar Marrakech lijkt net een sprookje, beslist een aanrader! En voor wie geen stads-slenteraar is, is het mogelijk deze citytrip te combineren met een actieve rondreis op de fiets, of zelfs te voet!

Stedentrip Weekend in Marrakech

Laat de historie zijn werk doen en ga voor enkele jaren terug in de tijd. Overnacht in één van de luxueuze hotels in het oude centrum van Marrakech en wandel vanuit het hotel naar de bekende bezienswaardigheden. Denk dan bijvoorbeeld aan de krachtige dynastieën die hier te bekijken zijn. Waan jezelf in een levensecht sprookje door een bezoek te brengen aan één van de paleizen. Kom helemaal tot rust in de tuinen van de stad, wij raden een kort bezoekje aan de ‘Jardin Majorelle’ tuin aan. Je zal nooit raden door wie deze tuin is geschonken aan de Marokkaanse stad? Het is de enige echt Yves Saint Laurent.

Actieve vakanties in Marokko

Naast Marrakech en de Koningssteden is Marokko ook een zeer interessant land voor actieve vakanties. Zo heeft SNP Natuurreizen een fietsreis die start in Marrakech. “Vanuit de koningsstad Marrakech word je over de Hoge Atlas gebracht en fiets je langs de uitlopers van deze bergen.” Zo zie je dus Marrakech maar ook het natuurschoon dat Marokko te bieden heeft. SNP heeft meer fietsvakanties op avontuurlijke plaatsen, waarbij je kashba’s en kleine dorpjes waar de tijd heeft stil gestaan aan doet.

Liever wandelen? Dat kan natuurlijk ook, want Marokko leent zich uitstekend voor een originele wandelvakantie. Sawadee Wandelvakanties heeft bijvoorbeeld een groepsreis door Marokko, waarin je in gezelschap wandelt. Tijdens deze wandelreis ga je onder andere met ezels door het ruige Saghro gebergte. Afsluitend is er nog een verblijf in Marrakech, waarbij je de tijd zelf in kunt vullen. Je zit dus niet aan de groep vast. Je kunt zelfstandig door het centrum van Marrakech wandelen, stuks bezoeken of een van de musea. Of als je moe bent van de wandelreis gewoon een tijdje niet niets doen en bijkomen.

Je ziet, Marokko is niet alleen geschikt voor snelle citytrips, maar net zo goed een prachtig land om een meer avontuurlijke en actieve reis te ondernemen.

Geschiedenis van Marrakech

Stap in het vliegtuig en binnen vier uur sta jij al in Marrakech! De stad kent een rijke historie dat teruggaat tot het jaar 1062. Dat is de reden waarom het mogelijk is om een bezoek te brengen aan één van de eeuwenoude bezienswaardigheden. Geniet van de bijzondere architectuur in deze stad, bijvoorbeeld bij de ‘Ben Joesoef Madrassa’. Dat is een echte Koranschool, een geweldig mooi gebouw dat gebouwd is de zestiende eeuw.

Majorelletuin in Marrakech

De temperatuur kan aardig stijgen in Marokka en daarom is verkoeling zo nu en dan geen slecht idee. Het is dan het beste om één van de vele tuinen op te zoeken in de stad. Een geweldige tuin is de ‘Marjorelletuin’. Dit is een botanische tuin waar zeer zeldzame planten groeien. Bekijk de mooiste cactussen en de prachtige bougainvillea. Daarnaast leven hier een groot aantal vogels, zeer uiteenlopend in soort. Geniet van de prachtige gebouwen en rust uit bij één van de fonteinen. Natuurlijk zijn er nog veel meer bezienswaardigheden in Marrakech.

Marokko heeft veel te bieden, veel meer dan de Konginssteden en het immens populaire Marrakech. Ben je avontuurlijk ingesteld, en houd je van bewegen, overwegen dan je citytrip te combineren met een wandel- of fietsvakantie in Marokko. Marrakech si hierbij een uitstekend startpunt.

Originally posted 2020-02-28 08:14:00.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*