Dubai als vakantiebestemming: luxe & zonnig

Benieuw hoe het leven in Dubai is

Je hebt vast weleens gehoord van de Verenigde Arabische Emiraten? Dubai is daar onderdeel van. Dubai is één van de Verenigde Arabische Emiraten. De hoofdstad is namelijk gelijk aan Dubai zelf. Het wordt tegenwoordig gezien als luxe oord, maar Dubai – dat aan de Perzische Golf ligt – heeft veel meer te bieden dan de luxe mogelijkheden waar veel vakantiegangers voor gaan. In dit artikel lees je meer over Dubai en waarom je ernaartoe zou moeten gaan.

Als je aan Dubai denkt, dan is de kans groot dan je denkt aan de woorden luxe en rijkdom. Dat is ook zo, maar ieder land of gebied heeft uiteraard een keerzijde. Dubai staat er als stad om bekend dat er veel moderne slavernij is. Dit is wellicht ook het logische gevolg van de rijkdom. Veel vluchtelingen uit landen als Pakistan en Afghanistan belanden in Dubai. Hier verrichten ze dan werk als taxichauffeur of als hulp in het huishouden bij een rijk gezin.

Een mooie vakantie naar Dubai

Luxe en rijkdom

Als toerist zal dit je waarschijnlijk niet opvallen, maar is het wel een interessant weetje om tijdens je bezoek ook op deze manier de cultuur van Dubai te leren kennen. Wat overigens vaak wordt gedacht is dat Dubai veel handeldrijft in olie en dat Dubai daarom één van de rijkste plekken van de wereld is. Wat veel mensen niet weten is dat het eigenlijk helemaal niet zo is. Dubai is rijk geworden door andere manieren, veel handel, dat ook, maar vooral in de bouw. En in Dubai is dit dan ook te zien. De prachtige immens hoge gebouwen zijn absoluut de moeite waard om te bekijken en om ook in een van deze gebouwen een kijkje te nemen.

Juist door de luxe zul je als toerist een hoop bijzondere dingen meemaken en ook zien. Zo zijn er veel hotels met bijvoorbeeld op de tiende etage een zwembad en andere exclusieve, luxe mogelijkheden. Je kunt ervoor kiezen om als toerist – als je naar Dubai wilt gaan – ook voor die onweerstaanbare luxe te gaan, maar ook als je daar niet voor kiest in je eigen hotel, zijn er nog genoeg mogelijkheden. Zo kun je ervoor kiezen om de woestijn in te gaan. Deze woestijntochten worden veelal opgezet vanuit georganiseerde trips. Maar dan kun je zo, als je dat wilt, een dag op een kameel rijden, in de prachtige woestijn dichtbij Dubai.

Tijdens je vakantie naar Dubai

Verschillende eilanden

Wat ook mooi is aan Dubai: het emiraat neemt nog ieder jaar toe. Dat komt vooral omdat er door de inwoners met geld veel nieuwe eilandjes worden gebouwd in de Perzische Golf. Het is dan ook echt een aanrader om bijvoorbeeld ook een bezoek te brengen aan de andere eilanden die onderdeel zijn van de Verenigde Arabische Emiraten. Op deze website kun je in ieder geval meer informatie krijgen over verschillende bestemmingen, mocht je nog niet weten waar je uiteindelijk heen zou willen gaan op vakantie. En je komt gelukkig ook meer te weten over Dubai, want alleen dan kun je een gedegen keuze maken over wat je wilt.

Iedere plek en ieder land heeft uiteraard zo zijn voor – en nadelen. Wat in ieder geval zeker is, is dat Dubai genoeg voordelen heeft om te bezoeken. Gelukkig kun je op deze website meer steden bezoeken en kun je zo een goede indruk krijgen van de mogelijkheden die er zijn wat betreft steden om op vakantie te gaan. Dubai is naast de luxe ook een grote stad qua inwoners: in 2013 woonden er ongeveer 2,1 miljoen mensen in Dubai. En ieder jaar, vooral in de zomer, komen er een hoop toeristen naar Dubai, ieder jaar steeds meer. 

Ideale vakantiebestemming

Ben jij klaar voor een trip naar Dubai? Ga je genieten van de prachtige kust en een week lang heerlijke waterskiën of een luxe jacht huren? Laat je gaan en ga naar Dubai. Ben je toch liever op zoek naar een andere vakantiebestemming? Zoals New York of Indonesië? Bekijk en lees dan vooral de artikelen die op deze website staan en die we ook hebben geschreven. Het kan namelijk zomaar zijn dat je een artikel leest over New York en denkt: hier moet ik heen. Maar gelukkig heb je nu in ieder geval genoeg informatie over Dubai en weet je vast ongetwijfeld of je hier heen wilt of dat je nog verder op onze website een kijkje zult gaan nemen. 

Originally posted 2022-01-13 18:32:00.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*