Tips voor een vakantie in Oostenrijk met kids

Oostenrijk is een kindvriendelijke vakantiebestemming. Er zijn speciale wandelroutes voor kinderen tot mooie attractieparken waar ze zich helemaal kunnen uitleven.

De wandelroutes zijn geschikt voor het hele gezin. In het natuurpak Grebenzen kan je de sprookjesachtige route ‘Hans im Glück’ nemen. Onderweg staat alles in het teken van sprookjes en is de route geschikt voor kinderwagens. Als de kinderen meer van dieren houden, dan kan je in het Brandnertal de dierenbelevenispas nemen. Tijdens deze route zijn er allerlei leuk stallen, speelplaatsen en uitkijkpunten.

Een dagje naar een pretpark daar maak je de kinderen natuurlijk blij mee. In Oostenrijk heb je er genoeg. In Kinderland Schnidlbach zijn er talloze activiteiten voor de kleinsten. Denk aan een kartbaan, bonte trein, elektrische auto’s en een magische sprookjeswereld. Willen de kinderen een kijkje nemen in de toekomst, dan kunnen jullie gaan naar “Arts Elektronica Center” dit is een Museum van de Toekomst. Je neemt hier een kijkje in de digitale computerwereld en de nieuwste technologieën. Het is niet alleen kijken en lezen maar ook doen. Dit maakt het een actief en leerzaam dagje uit. Een kleine wereldreis kan je maken in Minimundus. Hier kan je 150 schaalmodellen zien van bekende gebouwen van over de hele wereld.

Salzburgerland bestaat uit 5 verschillende regio’s. In elke regio zijn er tijdens de kindervakantie veel activiteiten te doen. Breng een bezoekje aan een van de historische kastelen of spannend een wandeling door de grotten. Wat je natuurlijk niet mag missen is een ritje op één van de zomerrodelbanen.

In het paleis Schönbrunn kunnen de kinderen zich verkleden in geweldige kostuums van vroeger en krijgen een rondleiding. In de tuinen kunnen ze heerlijk rondrennen en verdwalen in het doolhof.

Overnachten in Oostenrijk kan je doen op een van de campings. Op de site van campings.nl kan je de mooiste campings van Oostenrijk vinden.

Originally posted 2019-07-16 10:52:49.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*