4 must-do’s in Kenia

Af en toe is een strandvakantie niet voldoende om bij te komen van je drukke leven. Een vakantie die net wat anders is dan de standaard zonvakantie is dan een beter idee! Neem nu bijvoorbeeld een rondreis door Kenia met een heuse safari en een cursus hoogspringen van de Masai-stam. In dit artikel delen we 4 must-do’s in Kenia!

  1. Zuid-Kenia: Ontmoet de Masai
    In het Zuiden van Kenia leven de Masai, een nomadisch volk dat niet op social media zit en geen paspoort heeft. Het leven hier is dus heel anders dan dat bij ons! De Masai-krijgers dragen bijzondere sieraden en sommigen rekken hun nek en oorlellen uit. Ook hebben ze geen voortanden en scheren ze hun hoofden kaal. Maar let op: in sommige toeristische plekken in Zuid-Kenia zul je worden opgelicht door iemand die zich voordoet als iemand van de Masai-stam om wat extra geld te verdienen. Niet iedereen die zich exotisch heeft aangekleed en opgemaakt is een Masai-krijger! Wil je de echte Masai-stam ontmoeten, dan moet je bij een gids vragen wat voor goede plekken er zijn in de dorpen vlakbij de grens met Tanzania.De Masai wonen in hutten gemaakt van klei en opgedroogd mest. Verwacht dus geen theekransje als je bij ze op bezoek gaat! De Masai zal je wel leren hoe je moet hoogspringen en hoe je zelf vuurtjes moet maken. Na afloop van deze bijzondere ervaring kun je je waardering laten blijken door houten kralen of een door de Masai zelfgemaakt masker te kopen. Op deze manier heb je meteen een origineel souvenir uit Kenia gescoord.
  2. Nationaal Park Tsavo: Leeuwen spotten
    Tsavo is het grootste nationale park in Kenia en ligt tussen Mombassa en Nairobi in. Er gaan heel wat wilde verhalen rond over dit park. Zo geloven sommigen dat er kwade geesten op de lavavelden dwalen. Dit is natuurlijk een fabeltje, maar een feit is wel dat er levensgevaarlijke leeuwen in Tsavo rondlopen. Ruim honderd jaar geleden werkten arbeiders hier aan een spoorweg, maar zij waren doodsbang voor de leeuwen die ook in dit gebied te vinden waren. Uiteindelijk doodde de Britse John Patterson de leeuwen, zodat de arbeiders weer verder konden met hun werk. Dit verhaal is trouwens verfilmd in de Oscarwinnende “The Ghost and the Darkness”.Het Nationaal Park Tsavo is erg uitgestrekt en er wordt aangeraden om het park van oost naar west af te gaan. In het oosten liggen droge savannes die okergeel van kleur zijn, terwijl je in het westen rotsachtige heuvels, zwarte gestolde lavastromen en het Mzima Springs meer met krokodillen kunt bewonderen. Houd je van fotograferen en wil je een mooie panorama-foto? Ga dan naar de Chaimu vulkaankrater, want hier krijg je absoluut het mooiste uitzicht op het gehele park.
  3. Nationaal Park Masai-Mara: De Grote Trek
    Jaarlijks in augustus en september gaat een grote kudde gnoes een tocht maken van duizenden kilometers lang, op zoek naar vers gras. De droogte en honger maken dat ze zich snel voortbewegen in de savanne van het Nationaal Park Masai-Mara en een bekend beeld is dat oranjegekleurde stofwolken opwaaien terwijl de dieren je voorbij snellen. Deze Grote Trek steekt op een gegeven moment ook de Mara rivier over, waar krokodillen en gieren hun opwachting maken. Op foto’s komt dit beeld nooit goed naar voren, dus eigenlijk zou je met eigen ogen moeten zien hoe de dieren hun weg zoeken over de steile oevers van de Mara.

4. Hell’s Gate: Zebra’s en fietsen
Vrijwel alle nationale Parken in Kenia kun je alleen met een jeep doen. Toch is er wel een nationaal park ten noordwesten van Nairobi waar je gewoon kunt fietsen en wandelen, want hier leven geen gevaarlijke roofdieren. Anders dan de naam doet vermoeden, kun je in Hell’s Gate (Poort van de hel) dieren zoals zebra’s, giraffen en buffels bijna aantikken terwijl je langsloopt of langsfietst.

Aangeraden wordt om ’s morgens zo vroeg mogelijk naar Hell’s Gate te komen, aangezien de dieren vanaf het middaguur in de schaduw zullen schuilen. Rond deze tijd kun je zelf ook het beste schuilen voor de brandende zon. De gids weet waar je in het park het beste beschutting kunt zoeken. De warme zon in Kenia is erg heftig, dus aan het einde van een safari-tocht ben je vast aan wat ontspanning toe. Een leuke tip is dan om de blauwe lagunes op te zoeken: de geothermale zwembaden van Olkaria Geothermal Spa zijn namelijk ook in Hell’s Gate te vinden.

Bron: https://www.matoketours.nl/safari-kenia/

Originally posted 2019-07-24 08:14:58.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*