Genieten van de Grote Trek in Tanzania

In Oost-Afrika ligt Tanzania. Dit land is een schot in de roos voor natuurliefhebbers. Van prachtige eilanden tot indrukwekkende wilde dieren, hier kom je ogen en oren te kort. Wist je dat je hier zelfs boomklimmende leeuwen kunt spotten? Ben je op zoek naar een reisbestemming vol indrukken? Dan is een rondreis Tanzania en Zanzibar een uitstekend idee. Ook cultuurliefhebbers komen hier aan hun trekken. Vooral Stone Town op Zanzibar is een echt juweeltje, dit voormalige handelscentrum is een bijzonder smeltkroes.

Uit de reisgids

Nergens ter wereld heb je zoveel kans om wilde dieren te zijn dan in Tanzania. Je maakt hier het Afrika mee uit je Lonely Planet. De Ngorongoro krater is een van de iconen waar reisexperts het massaal over hebben. Dit is de plek om leeuwen te zien, en als je geluk hebt spot je ook cheeta’s en luipaarden. De begroeiing is laag, waardoor je de dieren goed kunt zien. Vooral tijdens de jaarlijkse wildtrek kun je je hier vergapen aan de rijke wildlife van dit mooie land.

Unieke dieren

Droom jij ook van avontuurlijk rondreizen door Tanzania en Zanzibar? Logisch, want hier kun je nog chimpansees in het wild zien. Deze dieren zijn ernstig bedreigd, dus dit is heel bijzondere gewaarwording. Maar wist je dat je in Tanzania ook werelds’ grootste populatie bavianen kunt vinden? Omdat er weinig wegen in dit land zijn aangelegd kunnen dieren echt nog vrij leven. Dit is meteen ook de verklaring waarom je nergens ter wereld meer wilde dieren per vierkante kilometer vindt.

De Grote Trek

Een fenomeen in Tanzania waar veel toeristen jaarlijks op af komen is De Grote Trek. Na afloop van de regentijd gaan de dieren op zoek naar een betere plek om te verblijven. Wist je dat veel van de dieren deze tocht niet overleven? Met gevaar voor eigen leven moeten ook de zwakkere dieren dus op zoek naar vruchtbaar land. Het is een adembenemend schouwspel, grote kuddes van duizenden dieren gezamenlijk op pad. Dit is niet voor niets het onderwerp van vele natuurdocumentaires, en in Tanzania kun je het met je eigen ogen zien gebeuren.

Echte ontspanning

Naast grote aantallen bijzondere dieren vind je in Tanzania nog veel meer unieks. Het eiland Zanzibar is ook onderdeel van dit land en hier kom je volledig tot rust. Weg met stress, drukte en haasten. Hier heb je alles binnen handbereik om te ontspannen: zee, strand en palmbomen. Ultiem vakantie vieren, maar dan zonder reusachtige resorts of opdringerige verkopers. Op dit charmante eiland heb je het echte vakantiegevoel binnen no-time te pakken.

Genoeg te doen

Denk vooral niet dat Zanzibar saai is. Ja, je kunt er alle stress van je afschudden en uitrusten. Maar als je eenmaal klaar bent voor actie ben je hier ook op de goede plek. Met een boot naar Prison Island bijvoorbeeld, waar een opvang voor zeeschildpadden te vinden is. Er is een gevangenis op het eiland zoals de naam al doet vermoeden, al is deze nooit echt gebruikt. Duiken, snorkelen of de bijzondere stad Stone Town ontdekken, je hoef je op Zanzibar zeker niet te vervelen.

Meer weten over een rondreis Tanzania en Zanzibar? Lees dan verder op www.goedkoperondreis.com

Originally posted 2019-05-09 10:53:30.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*