Varen in Friesland

Heb jij de boot al uit de winterstalling gehaald? Waarschijnlijk wel want de zon heeft al volop gestraald. Nu de zomervakantie is aangebroken, wil je natuurlijk ook erop uit. Heb je wel eens gedacht aan varen in Friesland?

In Friesland vind je prachtige vaarroutes, maar ook de beste jachthavens. Die fungeren als een uitvalsbasis. Zo maak je van elke vaartocht een kleine vakantie.

Prachtige vaarroutes in Friesland

De vaarroutes in Friesland zijn prachtig. Daarnaast is de provincie ook druk bezig met het aanleggen van nieuwe vaarroutes. Ook worden er veel vaarroutes verbeterd. Sinds kort is het mogelijk de Elfstedentocht helemaal te varen. De provincie heeft de vaarroute verbeterd. Je hoeft dus niet te wachten tot het ijs dik genoeg is. Pak de boot en vaar deze tocht. Maar er zijn meer vaarroutes bijgekomen. Zoals de Middelseeroute. Hier vind je alle rust tijdens het geweld van de Sneekweek!

De vaarroute Lits-Lauwersmeer bestaat al een tijdje. Deze route raden wij zeker aan. Het startpunt is Drachten, maar het eindpunt ook. Je komt tijdens de vaarroute onder andere langs het prachtige Dokkum.

Een jachthaven als uitvalsbasis

De jachthaven is de perfecte uitvalsbasis tijdens een vaarroute. Je moet simpelweg gewoon aan wal soms. Toch zijn er diverse jachthavens waar je uit kunt kiezen. Vergis je zeker niet in je keuze. Elke jachthaven is anders en sommige jachthaven hebben zeker meer te bieden dan je denkt. Niet alleen op het gebied van locatie, maar ook de ligplaatsen en service maakt een groot verschil.

De perfecte jachthaven in Drachten

De vaarroute Lits-Lauwersmeer heeft als start- en eindpunt Drachten. Je vindt hier een prachtige jachthaven, namelijk De Drait. Deze jachthaven heeft alle voorzieningen. Het vormt een perfecte uitvalsbasis voor de vele vaarroutes in Friesland.

Vanuit deze jachthaven heeft u zelfs keuze uit vijf verschillende vaarroutes, waarmee u een volledige dag erop uit kunt. U kunt langs mooie plekken zoals Leeuwarden, waar u de hoofdstad rustig kunt verkennen. Of bezoek het openluchtmuseum in Nij Beets en ervaar hoe de veenarbeiders hebben geleefd. Bent u een echte bourgondiër? Dan kunt u ook vanuit deze jachthaven genieten van heerlijke gerechten in het pittoreske Warten.

Dit maakt de jachthaven een perfecte uitvalsbasis om langere tijd te genieten van het prachtige Friesland. Het biedt namelijk veel meer dan een ligplaats. U kunt unieke vaarroutes doen, maar u krijgt ook complete service aangeboden bij deze jachthaven.

De drait heeft ook camperplaatsen en verhuren fietsen. Zo kunt ook heerlijk een dagje aan wal erop uit. Bovendien zal u ook niets aankomen aan service en onderhoud. De jachthaven heeft alle kennis en ervaring om u te helpen met elk probleem met uw boot.

Wilt u er op uit deze vakantie? Vergeet dan zeker niet deze jachthaven! En geniet van de mooie natuur in Friesland.

Originally posted 2019-07-31 08:23:04.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*