Hoe kortingscodes je vakantie goedkoper kunnen maken

Op vakantie gaan is heerlijk, maar meestal kost een citytrip of langere reis wel veel geld. Veel mensen proberen daarom te profiteren van vroegboekkorting of juist van lastminutes. Er is echter nog een slimme manier om te besparen op je vakantie: de kortingscode. Kortingscodes geven je een vast bedrag of percentage korting op je boeking. Die kortingen kunnen hoog oplopen. En wat extra besparen is natuurlijk nooit verkeerd, want een vakantie is al duur genoeg.

Waar vind je kortingscodes?

De snelste manier om kortingscodes te vinden is door te Googelen. Je kunt zoeken op ‘kortingscode vakantie’ of bijvoorbeeld zoeken op een kortingscode in combinatie met de reisaanbieder van jouw keuze. Je kunt ook andersom zoeken, dus eerst kijken waar je korting kunt krijgen en bij die aanbieder je reis online boeken. De kortingscode voer je in tijdens het boeken. Hiervoor zal een speciaal veld zijn. Bij een aantal reisorganisaties kun je ook kortingscodes vinden op de eigen website. Als een code door een reisorganisatie zelf wordt aangeboden, dan weet je vooraf 100% zeker dat de code zal werken. Daarnaast zijn er natuurlijk altijd sites zoals Reiziger365.nl, waar je veel vakantie en recreatie kortingscodes kunt vinden.

Nog meer korting

Niet alleen voor vakanties kun je kortingscodes vinden. Vaak kun je ook besparen op leuke uitjes, excursies, pretparken of restaurants. Het loont de moeite om eens goed te zoeken, want zo kun je vele Euro’s besparen. Als je weet waar je moet zoeken, dan kun je dus een mooi bedrag besparen dat je weer aan andere leuke dingen kunt uitgeven.

Andere besparingstips

Dat je met kortingscodes een mooie korting op je vakantie kunt krijgen weet je nu. Maar er zijn nog meer handige tips om geld te besparen op reis:

  • Soms is het goedkoper om twee losse tickets te kopen dan een retourvlucht. Vergelijk de prijzen daarom altijd.
  • Als je heel kort of juist maanden van tevoren een vakantie boekt, dan betaal je vaak minder dan als je bijvoorbeeld twee maanden van tevoren boekt. Plan dit slim.
  • Ga op vakantie buiten het hoogseizoen, dat is goedkoper.
  • Je kunt soms goedkoper vliegen door te vertrekken vanaf een andere luchthaven of door een overstap voor lief te nemen.
  • Vluchten op minder aantrekkelijke tijden, bijvoorbeeld heel vroeg of op werkdagen, zijn meestal goedkoper, omdat ze minder in trek zijn.
  • Indien mogelijk: reis alleen met handbagage. Dat is vaak goedkoper en je bent minder tijd kwijt met inchecken.
  • Als je voor langere tijd op vakantie gaat, dan is het slim om een lokale simkaart te kopen. Via je eigen provider betaal je meestal hoge kosten voor bellen en internetten in het buitenland.
  • Zelf koken is vaak een stuk goedkoper dan elke dag uit eten gaan.

Bestel tickets voor excursies en attracties vooraf online. Dit is meestal goedkoper dan ze aan de poort kopen.

Originally posted 2017-04-21 08:28:49.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*