Genieten tijdens een Zanzibar vakantie

Ben jij liefhebber van hagelwitte stranden en een azuurblauwe oceaan maar wil je niet langer dan tien uur vliegen? Boek dan een Zanzibar vakantie. Binnen negen uur ben je van Nederland op het eiland Zanzibar, pal gelegen naast Tanzania. Daar vind je stranden die je alleen kent uit de bekende boekjes en is de natuur ongeëvenaard mooi.

Zanzibar vakantie is zon, zee en strand
Een Zanzibar vakantie bestaat uit zwemmen, wandelen en genieten aan een van de prachtige en hagelwitte stranden die het eiland rijk is. Het is ontstressen op de best denkbare wijze en even helemaal stoom afblazen. Daarnaast heeft het kleine Zanzibar – het eilandje is slechts 36 kilometer breed en 86 kilometer lang-  genoeg te bieden om je ook buiten de stranden en de zee prima te vermaken.

Geen euro maar de Tanzanian Shilling
Een Zanzibar vakantie boeken betekent ook een kennismaking met de bijzondere taal die er gesproken wordt, het Swahili. Wees echter gerust, de bevolking is ook de Engelse taal machtig. Verder betaal je er met de Tanzanian Shilling. Voor een eurootje krijg je 2450 Tanzanian Shilling. Verder gelden voor een Zanzibar vakantie een aantal verplichte vaccinaties, onder meer tegen de Gele Koorts en malaria.

Bezoek ook kruiden stad Stone Town
Zoals gezegd biedt een Zanzibar vakantie veel meer dan alleen zon, zee en strand. Veel meer zelfs. Zo is een bezoek aan de historische stad Stone Town meer dan de moeite waard.  De stad was in vroeger tijden hét centrum van de slavenhandel, tegenwoordig is het de kruiden stad en iedereen die al eens in Stone Town geweest is, weet waarom. Je ruikt er voortdurend heerlijke kruiden en dat is allesbehalve onaangenaam. In Stone Town boek je een kruidentour en zie je met eigen ogen hoe het er op de plaatselijke plantages aan toe gaat.

Ga zwemmen met dolfijnen en ga op safari
In Zanzibar kun je vooral aan de stranden aan de westkant zomaar stuiten op dolfijnen waarmee je ook prima een stukje kunt en mag zwemmen. Gaat je dit te ver, dan kun je ze in elk geval even voederen. En heb je een Zanzibar vakantie geboekt, dan moet je eigenlijk ook even de oversteek maken naar Tanzania, al was het alleen maar om de safari’s die je daar kunt maken. Vooral Serengeti is wat dat betreft een aanrader. Onder begeleiding van een plaatselijke gids sta je zomaar op slechts een paar meter afstand van dieren die je anders alleen van dierentuinen kent. Behalve Serengeti heb je in Tanzania meer kleinere en heel grote nationale parken waar je geniet van adembenemend mooie natuur en prachtige dieren.

Ook het eten en drinken is er prima in orde
Kortom; een Zanzibar vakantie boeken is zo gek nog niet. Je kunt er bijkomen van een jaar lang hard werken. Het eten en drinken op het eiland is dik in orde en de plaatselijke bevolking staat bekend als bijzonder vriendelijk en behulpzaam. Zanzibar biedt alles wat je in een vakantie zoekt. Je komt als een ander en volledig uitgerust mens weer thuis én met een koffer vol prachtige herinneringen.

Kijk eens op Tanzaniaspecialist.com als je meer wilt weten over een avontuurlijke Zanzibar vakantie.

Originally posted 2019-06-03 07:53:00.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*