Burgh-Haamstede, lekker weg in eigen land!

Eén van populairste vakantiegebieden in eigen land is Zeeland. Met name Renesse en Burgh-Haamstede op het eiland Schouwen-Duiveland weten jaarlijkse duizenden toeristen te trekken. Zeker sinds de droge en warme zomer van 2018, waardoor toeristen geen noodzaak zagen voor een vliegvakantie naar warme oorden. Waar Renesse vooral in trek is bij jongeren, heeft Burgh-Haamstede zich ontwikkeld als badplaats voor gezinnen. Wat maakt

Ontdek de brede zandstranden

Burgh-Haamstede is vooral bekend door haar brede zandstranden. Veel toeristen weten hun weg te vinden naar de stranden aan de Noordzee. De stranden rondom Burgh-Haamstede en Renesse zijn verdeeld in verschillende secties, waaronder natuurstrand, familiestrand en een gebied voor kitesurfers, zodat er voor iedereen voldoende ruimte is. Wist je dat Schouwen-Duiveland één van de gebieden met de meeste zonuren is?

Bezienswaardigheden in Burgh-Haamstede

Natuurlijk wil niet iedereen uren op het strand liggen. Ook voor de actieve toerist heeft Burgh-Haamstede genoeg te bieden. Wat dacht je van een bezoek aan één van onderstaande bezienswaardigheden?

Plompe Toren

Beklim de 23 meter hoge Plompe Toren voor een prachtig uitzicht over de Oosterschelde. Vanaf hier spot u gemakkelijk verschillende vogelsoorten zoals tureluurs, kokmeeuwen en ganzen.

Slot Haamstede

Tegenover de kerk staat Slot Haamstede. De woontoren stamt uit de 13e eeuw. Bij het slot hoort ook het aangrenzende duingebied de Zeepeduinen waar je schitterend kunt wandelen.

Vuurtoren Westhoofd

De Plompe Toren (ook wel Plompetoren) is een kerktoren aan de Oosterschelde, een paar kilometer ten zuiden van Burgh-Haamstede. De toren (23 meter hoog) is het enige restant van Koudekerke, een inmiddels in de Oosterschelde verdwenen dorp op Schouwen-Duiveland.

Oosterscheldekering

Bekend uit ieder geschiedenisboek: de Oosterscheldekering. De Oosterscheldekering is onderdeel van de Deltawerken en beschermt Nederland tegen overstromingen. Deze stormvloedkering fungeert ook als wegverbinding tussen de eilanden Schouwen-Duiveland en Noord-Beveland. Halverwege de Oosterscheldekering ligt het werkeiland Neeltje Jans.  Na het voltooien van de Deltawerken is er op Neeltje Jans een informatie- en attractiepark geopend. In het informatiecentrum is een expositie over de Deltawerken te zien.

Meer zien? Ga fietsen!

Eén van de leukste manieren om Schouwen-Duiveland te verkennen is op de fiets. Want we kunnen wel de leukste bezienswaardigheden noemen, maar eigenlijk is het hele eiland één bezienswaardigheid. Wie écht wil genieten van al het moois dat Burgh-Haamstede en wijde omgeving te bieden heeft stapt op de fiets. Gewoon ontspannen en in je eigen tempo rondtoeren.

Wist je dat Zeeland benoemd is tot 5-sterren fietsprovincie door het Landelijk Fietsplatform. Dat is het hoogst haalbare niveau voor een fietsprovincie! De kwaliteit van het fietsknooppuntensysteem, het onderhoud van het netwerk en de rustmomenten langs fietsroutes zijn daarbij doorslaggevend. Wie onbezorgd op de fiets wil stappen reserveert van te voren online een fiets bij de fietsverhuur Burgh-Haamstede, zodat deze bij aankomst voor je klaar staan. Zo geniet je optimaal van je vakantie!

Originally posted 2019-07-09 08:49:38.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*