Last van wespen op vakantie? Deze tips helpen je

Het wespenseizoen zorgt iedere zomer voor veel overlast. Een wespensteek is zeker gen pretje en kan soms voor grote problemen zorgen als iemand er allergisch op reageert. Veel mensen zijn bang voor wespen omdat ze vrezen veel last te hebben van een prik. Wespen zijn, net als veel zoemende insecten, dol op zoetigheid en dus is het raadzaam om goed op te letten als je buiten bent en iets zoets eet of drinkt. Vooral ijsjes zijn wat dat betreft berucht, maar ook zoete drankjes zijn reden voor waakzaamheid.

Wespen op mijn vakantieadres, wat kan ik doen?
Niet alleen in Nederland, maar ook in veel andere landen kun je overlast hebben van wespen. Bijvoorbeeld op vakantie kun je er erg veel hinder van hebben. Wespen concentreren zich vaak rond plaatsen waar zoetigheid te halen valt. Als je buiten wilt eten, zorg dan dat alle etenswaren afgedekt zijn met speciale netjes waar de insecten niet doorheen kunnen. Een afleidingsmanoeuvre kan zijn om ver van de eettafel op de camping of het terras van het vakantiehuis een schaal met zoetigheid neer te zetten zodat de wespen en vliegen zich daar kunnen uitleven. Zo kun je met een beetje geluk rustig eten of een drankje nuttigen.

Een wespennest in de tuin? Dit kun je doen
Een wespennest in de tuin kan veel overlast geven. Afhankelijk van de plaats waar het nest is gemaakt kan dit gevaarlijk zijn, omdat wespen in grote concentraties soms agressief kunnen worden als ze worden verstoord. Je kunt een wespennest laten verwijderen door een gespecialiseerd bedrijf. Dit betekent wel dat het wespenvolk moet worden vernietigd. Meestal kunnen deze nesten niet worden gevangen en verplaatst, zoals met een bijenvolk wel kan worden gedaan door een imker.

Hoe lang duurt het wespenseizoen?
Gelukkig voor iedereen die een hekel heeft aan wespen hebben we er in Nederland niet het hele jaar last van. Wespen overwinteren op onopvallende plaatsen en komen in de zomermaanden weer tevoorschijn. In Nederland zijn wespen vooral in augustus en september actief. Dit zijn de maanden waarin je extra goed moet opletten als je buiten eet of drinkt. Let ook op jonge kinderen omdat zij soms heftig kunnen reageren op een wespensteek. Als je wordt gestoken, gebruik dan een speciale stick, verkrijgbaar bij de drogist, om de pijn te verminderen. Bij een allergische reactie is het zaak om zo snel mogelijk naar de huisarts of een huisartsenpost te gaan omdat dit levensbedreigend kan zijn.

Originally posted 2019-07-12 08:54:03.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*