Sluit een prepaid af voor je vakantie!

Het is belangrijk om in huis niet te schrikken van de telefoonrekening. Het gebruiken van de smartphone met een abonnement kan onverwacht duurder zijn dan gedacht. Het internet teveel gebruiken kan zorgen voor een hoge rekening. Helemaal wanneer je dacht dat het uitstond. Het is beter om een prepaid kaart te nemen. De kosten zijn dan goed te overzien. Ook kan niemand je bellen als je in het buitenland zit, die het nieuwe nummer niet kent.  Plus is het mogelijk om gewoon de berichten te controleren op Facebook en van WhatsApp.

Routeplanner en Google op reis

Wanneer je op reis bent dan ken je niet altijd de weg. Het is dan handig om gebruik te maken van je smartphone met mobiel internet. Het 4G is er misschien niet en de camping wifi is bijzonder traag. Het is dan moeilijk om met Google een leuk restaurant te vinden. Wanneer je het toestel op roaming zet zal het een duur etentje worden. Wat nu? Een prepaid simkaart is de oplossing!

Zijn er nog steeds roamingkosten?

De roamingkosten zijn bijna afgeschaft. Het duurt nog even en dan zijn er binnen Europa geen roamingkosten meer. Tot die tijd is het erg duur om met je eigen provider in het buitenland te gaan browsen. Je betaalt al snel 25 cent per megabyte. Een paar liedjes luisteren via Spotify kost je 8 euro. Het is pijnlijk. Het kan iedereen overkomen natuurlijk. Wanneer je op vakantie gaat is het goed om een vakantiebundel te kiezen.

De goedkoopste oplossing

De goedkoopste oplossing is om een simkaart in het vakantieland te kopen. Het is soms van tevoren online te bestellen. Het is natuurlijk nog goedkoper op de bestemming zelf. Vaak zijn er wel tourist simkaarten waar je gebruik van kunt maken. Het is goed om het juiste pakket te kiezen met voldoende gigabytes voor het browsen en internetten. Natuurlijk kun je achteraf altijd het tegoed verder opladen. Kies een simkaart met minimaal een 3G verbinding en zo mogelijk met een 4G verbinding.

Andere opties

Het is ook mogelijk om een lokale hotspot te nemen om daar een simkaart in te doen. Iedereen in de buurt van de hotspot kan hier dan gebruik van maken. Natuurlijk moet je de hotspot beschermen met een password. Het is echter wel prettig om er gebruik van te maken met het hele gezin. Door met een prepaid kaart zo het internet op te gaan betaal je geen hoge kosten. Er zijn mobiele hotspots waar gebruik van gemaakt kan worden. Vaak is de batterij goed voor vijf tot zes uur.

Twee Gigabyte dataverkeer is niet genoeg

UIt een onderzoek van de ANWB is gebleken dat een familie niet genoeg heeft aan 2 gigabyte dataverkeer. Het is goed om dus net wat meer mee te nemen. Koop een kaart van 3 tot 4 gigabyte om zeker te zijn dat het voldoende is. Natuurlijk is het afhankelijk van hoe lang je op vakantie gaat. Het is natuurlijk ook mogelijk om het internetverkeer te beperken tot het hoognodige.

Originally posted 2019-08-28 12:23:01.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*