Voorkom onverwachte telefonische kosten in het buitenland

Wanneer je gaat bellen en internetten in het buitenland zijn de kosten hoger dan in Nederland. Het is belangrijk om hier rekening mee te houden. Het advies is om een prepaidkaart te kopen om zo duidelijk te weten wat de kosten zijn en nooit meer uit te geven. Op prepaidsimkaart.net is het mogelijk om een prepaid simkaart te kopen. Er is trouwens een verschil in de kosten binnen en buiten de Europese Unie. 

De kosten binnen de EU van bellen en mobiel internet

Binnen de EU waren er altijd roamingkosten in het buitenland. Tegenwoordig zijn deze vervallen. Er zijn wel een aantal zaken om op te letten. Er zijn namelijk toeslagen van toepassing. Zo is een onbeperkt internet abonnement in ons land geen onbeperkt internet abonnement in het buitenland. Als er meer data in het buitenland gebruikt wordt dan in een periode van vier maanden ervoor dan mogen er ook extra kosten gerekend worden. Ook is de roaming regeling niet van toepassing in alle landen. Noorwegen, Zwitserland en Turkije kennen andere regels.

Buiten de EU op vakantie en de smartphone

Buiten de EU mogen alle providers hun eigen tarieven bepalen voor bellen, sms’en en internet. Het is belangrijk om op de hoogte te zijn van de kosten voor het gebruik van de smartphone in het buitenland. Weet dat providers verplicht zijn om een kosten beperking aan te bieden. Het bedrag staat standaard op 60 euro. Het is ook te verlagen. 

De kosten beperken 

Het is natuurlijk beter om gebruik te maken van de Wifi verbindingen welke aanwezig zijn in het vakantieland. Ook is het beter om een tekstbericht te versturen dan een lang telefoongesprek. Een voice bericht is ook te versturen via WhatsApp. Via het Wifi netwerk is dit ook te versturen. Kies voor lokale databundels en een lokale simkaart voor goedkoop mobiel internet als er geen wifi is. 

 

Verder is het slim om zo veel mogelijk te downloaden voordat je vertrekt. Denk bijvoorbeeld aan landkaarten in Maps en muziek. Deze kan je dus offline gebruiken als je aan bent aangekomen.

 

Besluit je toch de roaming aan te zetten? Controleer dan van te voren welke apps je op de achtergrond actief wilt hebben. Door in de instellingen naar mobiele data te gaan ga je voor jezelf na wat belangrijk is.

 

Tot slot, misschien wel de belangrijkste tip: download de app van je mobiele provider. Hierop zie je hoeveel je verbruikt en wat je limiet is. Zo weet je wat je al maandelijks moet betalen en weet je dus ook of je het wat rustiger aan moet doen.

Originally posted 2019-08-28 12:26:10.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*