Stedentrip New York

Een vakantie naar New York

Er zijn een paar wereldsteden in deze wereld waar je geweest moet zijn. Je zult je ogen uitkijken en je zult steeds het gevoel hebben dat je in een film loopt. Tenminste, je hoort vast die verhalen vaak. Zo ook over New York, één van de grootste steden in de wereld, de hoofdstad van de Verenigde Staten. New York is een prachtige, bijna niet te vatten grote stad, volgebouwd met tal van wolkenkrabbers. 

In dit artikel vertellen we je graag meer over New York, wat je moet weten voordat je de stad een bezoekje brengt. Waarschijnlijk heb je er wat geld voor gespaard. Je gaat natuurlijk niet zomaar naar New York. Dat is vast ook de reden dat je dit artikel leest, zodat je goed voorbereid bent op de stad. Het zal in ieder geval op een film lijken, zoals hierboven beschreven, maar New York heeft veel meer te bieden.

De hoogtepunten van New York

Net als in een film

Voor de vrouwen: shoppen is nog nooit zo gaaf geweest. Aan de andere kant: sinds de aanslagen van 9/11 is er ook een andere kant in de grote stad te vinden. Een kant van herinneringen, gedenkplekken en een stad van rouw. Al hoewel: midden in het centrum zal je hier weinig van merken. Het lijkt er echt op alsof de wereld rondom New York draait als je er bent. Officieel wordt New York trouwens The City of New York genoemd. Wat in ieder geval duidelijk is: het is de allergrootste stad van de Verenigde Staten van Amerika.

New York is toonaangevend wat dat betreft – ook als je kijkt naar de positie van New York ten opzichte van andere steden in heel de wereld, dan heeft New York een belangrijke invloed. Het is dan ook niet voor niets een stad met een zeer invloedrijke en leidinggevende rol in financiën, public relations, mode, educatie, kunst en handel. Daarmee is New York één van de belangrijkste wereldsteden. New York is echt een stad met cityvorming (veel gebouwen en in het centrum een plek voor werk in plaats van wonen). 

Stedentrip naar New York

Shoppen in New York

Al wonen er ook een hoop mensen in New York uiteraard, maar in het centrum wordt er veel gewerkt in de onwijs grote wolkenkrabbers en wordt er zeker ook veel verdiend aan het toerisme in New York. Het shoppen in New York draagt daar dan ook zeker aan bij. Er zijn een hoop mensen die ieder jaar weer naar New York gaan, omdat de stad bekend staat als de stad om er te shoppen – en dat klopt zeker ook. 

Wat je ook zult merken als je naar New York gaat: het is één van de dichtstbevolkte, grote steden van de wereld. Er wonen meer dan 9,5 miljoen mensen in New York verspreid over een oppervlakte van ‘slechts’ 789 vierkante kilometer. Goed dat je dus in ieder geval deze website hebt gevonden om erachter te komen of het je leuk lijkt om een keer naar New York te gaan. Als je nog vragen hebt over prijzen van hotels of de beste vluchten – veel praktische zaken dus – dan kun je altijd contact met ons opnemen via ons contactformulier.

Originally posted 2022-02-13 18:43:00.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*