Zet Niagara Falls op je bucketlist

De Niagara Falls bekijken

Ben je hier al eens geweest? Wat een prachtig natuurverschijnsel! De kans is groot dat je dat eens iemand hebt horen zeggen als weer iemand anders het over de Niagara Falls had. Het zijn namelijk één van de populairste, mooiste en grootste watervallen van de wereld. Inderdaad, een natuurverschijnsel dat je moet zien. In dit artikel vertellen we je er in ieder geval meer over hoe je er kunt komen en alles wat je er ook over moet weten. 

Naast dat Niagara Falls dus over de rivier en de watervallen gaat, is Niagara Falls ook gewoon een stad in de Verenigde Staten. In de Canadese provincie Ontario ligt het stadje Niagara Falls. In 2001 woonden er ongeveer 78.000 inwoners. De rivier Niagara ligt tegenover de stad Niagara Falls dicht bij de watervallen in de staat New York. Het staat dus allemaal met elkaar in verbinding. De stad kan ondertussen niet meer zonder de inkomsten van het toerisme van de watervallen.

De Niagara Falls bekijken

Bron van inkomsten

Elk jaar komen er honderdduizenden mensen naar de stad om de prachtige, ongelooflijk grote watervallen te zien die heel indrukwekkend zijn. Al aan het begin van de negentiende eeuw is het toerisme begonnen en kwamen er mensen die de watervallen gingen bezoeken. Ondertussen (in 1903 opgericht) is het stadje een stichting geworden waarbij het stadje nu dus al meer dan honderd jaar leeft van het toerisme van de watervallen, dat is de belangrijkste bron van inkomsten. 

Of de belangrijkste? Bijna wel één van de grootste inkomsten waar een hoop inwoners gezamenlijk ieder jaar aan meewerken. Het hoge aantal hotels in het stadje is dan ook verklaarbaar. Er is altijd keuze genoeg om een hotel te vinden. Het is ook een leuke tip om niet maar één dagje naar de watervallen te gaan, maar gewoon een paar daagjes te vertoeven in een hotel in Niagara Falls. Dan heb je ook nog een beeld van hoe het in het stadje gaat.

Niagara Falls in Amerika

Indrukwekkende watervallen

Het is dan ook echt een zeer aan te raden trip door de samenhang tussen het stadje zelf, de rivier en de watervallen. De Niagara Falls watervallen zijn in ieder geval één van de indrukwekkendste watervallen van de wereld. Er zijn dan ook veel films waarin je de watervallen kunt zien als decor bij een spannende achtervolging bijvoorbeeld op de achtergrond. We hebben in ieder geval meer steden aan te prijzen op deze website waarbij je het gevoel hebt dat je in een film bent beland. Of dit nu bij World Disney is of op een eilandje in Maleisië. 

Goed dat je overigens ook onze website hebt bezocht of hebt gevonden. We doen er alles aan om je de juiste en leukste informatie te geven over de verschillende bestemmingen in deze wereld. Als je er nog vragen over hebt, dan kun je ook altijd contact met ons opnemen via het contactformulier. En dan beantwoorden we die vragen uiteraard graag. Niagara Falls is in ieder geval heel erg aan te raden om daar eens heen te gaan, wellicht als onderdeel van een trip naar de Verenigde Staten?

Originally posted 2022-03-15 08:56:00.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*