Ontdek Oslo

Oslo

In Europa zijn veel bijzondere steden te vinden. De hoofdstad van Noorwegen is zo’n bijzondere stad: Oslo. In Oslo merk je direct het Scandinavische leven en daarom is het een stad waar je zeker geweest moet zijn. In de stad merk je nog veel terug van de Middeleeuwen en de geschiedenis hiervan, zoals Akershus Slott og Festning bijvoorbeeld. Het is het grootste koninklijke paleis in Oslo en ieder jaar komen veel toeristen op dit paleis af om er een kijkje te nemen. Het is dan ook een bijzondere bezienswaardigheid. Als je in Oslo bent, zal je één ding meteen opvallen.  

De stad is prachtig gelegen aan het water. Een populaire bezigheid voor toeristen is dan ook om een boottocht te maken in de stad en er worden dan ook veel boottochten aangeboden. De kortste boottocht is ongeveer vijftig minuten, zodat je de highlights van de stad ziet, maar er zijn ook tochten met de boot van maar liefst zeven uur. Dan zie je in ieder geval wel echt alles van Oslo. Dat is dan weer een voordeel. Als je met de boot een tocht maakt, dan kom je ook langs een mooi schiereilandje dat bij Oslo hoort: Bygdoy.  

Boottocht Oslo

Stranden en musea  

Ten westen van de binnenstad ligt dit schiereilandje. Het is eigenlijk wel een schiereiland, want veel van de belangrijke musea van Oslo vind je op dit eiland. Zo zijn er in Bygdoy allerlei musea te vinden en dan voornamelijk scheepvaartmusea die je gezien moet hebben. Rondom het schiereiland bevindt zich natuurlijk water en op het eiland zelf zijn veel mooie strandjes. Elk jaar is het dan ook een zeer populaire bestemming in de zomer, omdat veel Noorse jongeren, maar ook vakantiegangers heerlijk de dag doorbrengen aan het water op het schiereiland.  
 
Det Kongelige Slott is één van de mooiste gebouwen van Oslo en dit gebouw moet je dan ook zeker even zien. Het paleis kan in de zomer worden bekeken vanbinnen, want dan worden er verschillende rondleidingen georganiseerd. Wat verder een hoogtepunt is van Oslo en veel andere hoofdsteden of grote steden kunnen hier jaloers op zijn: een eigen sculpturenpark. Het is een heel mooi park en er staan ruim meer dan tweehonderd beelden in die het park nog mooier maken natuurlijk. Ideaal voor een fijne middagwandeling. 

Oslo

Grootste kunstschilder Munch 

Het oudste skimuseum en de bekendste skischans vind je ook in Oslo. Zo heeft de stad veel te bieden. Het is een heel bijzonder museum, omdat je veel te weten komt over de geschiedenis van het skiën al vierduizend jaar geleden. Als je geïnteresseerd bent in schilderkunst, dan moet je naar het Munch Museum in Oslo. Edvard Munch is waarschijnlijk de grootste kunstschilder van Noorwegen en in wisselende tentoonstellingen is al zijn werk te bewonderen.  
 
Kortom: het is duidelijk dat Oslo een culturele stad is afgewisseld met de mooie natuur van het water en het schiereiland. Mocht je nog zin hebben om te winkelen in Oslo, dat kan ook heel goed, namelijk in Aker Brygge. Zo heb je de belangrijkste bezienswaardigheden en tips voor een mooie en bijzondere vakantie in Oslo. 

Originally posted 2022-10-28 08:15:00.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*