De beste stad van Europa: Berlijn

Vakantie in Berlijn

Dé stad die de afgelopen jaren enorm aan populariteit heeft gewonnen is uiteraard Berlijn, dé hoofdstad van Duitsland. Dat komt voornamelijk door de wijk Kreuzberg die in een paar jaar tijd absoluut populair is geworden, door de underground scene die er heerst in het uitgaansleven, de restaurantjes en de muziek die er wordt gemaakt. Maar gelukkig heeft Berlijn nog veel meer te bieden. Zo kun je er veel terugzien van de geschiedenis, zoals een groot deel van de Berlijnse muur die ook door de wijk Kreuzberg loopt. 

We vertellen je op deze website graag veel meer over Berlijn. De hoofdstad van Berlijn kent in ieder geval ook een groot en uitgebreid centrum waar je de beste winkels kunt vinden. Dus voor eens goed shoppen is Berlijn ook een prima optie. Eigenlijk zijn er in ieder geval twee belangrijke hotspots in Berlijn die je niet mag missen. De twee belangrijke punten verbinden zich met elkaar, zodat je in het centrum van de stad blijft wonen en tussen de twee spots ligt het centraal station. Dé plek waar je moet zijn om te shoppen is Alexanderplatz.  
 

Station Berlijn

Shoppen en geschiedenis 

Rondom Alexanderplatz zijn tientallen winkels te vinden. Van grote warenhuizen tot kleine, luxere winkeltjes. Alles is te vinden in Berlijn en zeker rondom Alexanderplatz. Wat ook mooi aan het plein is: in de zomer zijn er veel straatartiesten te vinden, zoals hele bands, muzikanten en zelfs breakdancers. Dat geeft altijd weer een heel fijne sfeer aan je vakantie en aan Berlijn als stad. Achter Alexanderplatz vind je de televisietoren. Hier staat – zeker in de zomer – altijd vaak een lange rij. Maar je kunt je kaarten van tevoren reserveren, dat geldt hetzelfde voor het parlementsgebouw.  
 
Op deze handige manier kun je toch genieten van het prachtige uitzicht vanuit de televisietoren zonder dat je meer dan een uur in de rij moet staan. Van Alexanderplatz kun je een mooie wandeling maken richting de Brandenburger Tor. Dit is vooral de plek waar veel auto’s rijden, veel van de geschiedenis zie je hier terug. Vlak bij de Brandenburger Tor vind je ook nog eens de Berlijnse dierentuin die elk jaar veel bezoekers trekt. Vlak bij de Berlijnse dierentuin vind je ook nog het Berlijnse fotografiemuseum.  

Hoogtepunten Berlin

Fietsen door Berlijn

Er wisselt per periode een collectie. Hierdoor is het altijd vernieuwend als je een bezoekje brengt aan het fotografiemuseum in Berlijn. Voor de rest is het aan te raden om Berlijn te ontdekken met de fiets. Er zijn veel mooie monumenten en musea die je doen denken aan de Tweede Wereldoorlog en de geschiedenis met de Berlijnse muur van Berlijn. Met de fiets zijn deze musea goed te doen in een mooie fietstocht. Berlijn is echt een stad om in te fietsen. Veel mensen fietsen zelfs op de stoep en iedereen houdt rekening met fietsers.  
 
De conclusie is dan ook dat Berlijn een prachtige stad is met uitersten. Er is genoeg te zien en te doen qua kunst en cultuur, maar ook juist qua historie en de geschiedenis die terugkomt in de monumenten en de musea die er zijn. Een weekje of een lang weekend Berlijn is ideaal om de stad te ontdekken, heerlijk te shoppen, vanaf de televisietoren Berlijn te bekijken en daarna ook nog eens mooie wandelingen en gave fietstochten door het centrum van de stad te maken.  

Originally posted 2022-10-10 09:09:05.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*