Het historische stadje Damme in België

Heb je weleens gehoord van Damme, de kleine stad vlakbij de Belgische kust? Mocht het je niet meteen bekend in de oren klinken, laat dat je dan niet voor op het verkeerde been zetten: het is beslist een stad die je gezien moet hebben. Een levendige, zeer historische plek vol met rust, maar ook met gezelligheid. Wat je ook zoekt in een dagje uit, je vindt het in Damme. Hier lees je meer over de stad en diens indrukwekkende historie, natuur en gastronomie.

Historische stadje

Wanneer je een stap zet in Damme waan je je meteen al in de middeleeuwen. De kleine middeleeuwse stad heeft genoeg historische monumenten om te bezoeken. Alle bezienswaardigheden van Brugge vertellen je een verhaal over diens verre geschiedenis. Je vindt er onder andere militaire en religieuze monumenten, maar ook huizen, molens en putten met een spraakmakende historie. Ben je na alle impressies nog niet uitgekeken? Dan kun je altijd nog naar de omliggende dorpen waar je meteen in het verleden duikt door de architectuur.

Indrukwekkende wandeltochten

Ben je dol op wandelen of fietsen? Ook dan is Damme de perfecte bestemming. Het is een stadje in de polders en dit groene polderlandschap is natuurlijk een uitstekende locatie voor een fiets- of wandeltocht. In Domme geniet je van de natuur met haar polders, weilanden en kanalen. Niet alleen dit, maar ook reigers en andere watervogels zal je kunnen spotten tijdens de rit. Plekken die je zeker moet bezoeken zijn de vleermuiskelder en de Damse Vaart waar de meeste watervogels zich bevinden. Daarnaast is het eeuwenoude Leopoldkanaal evenals het historische Schipdonkkanaal mooie bezienswaardigheden. In het zuiden van Damme vind je het andere uiterste van de polders: een zandstreek met een drogere bodem.

Bekende gastronomie

Nationaal en internationaal is Damme bekend om haar restaurants die stuk voor stuk heerlijke (streek)gerechten voor je serveren. Daarnaast is er jaarlijks ook een streekproductenfestival. Je kunt dan de verscheidene streekproducten proeven die bereid zijn door Damse verenigingen en chefs. Geniet hier van heerlijke hapjes en de gezellige, unieke sfeer. Andere evenementen in Damme zijn de markt op elke donderdag, de boekenmarkt op iedere tweede zondag van de maand, een loopwedstrijd in maart, kermis in juli en een zwemwedstrijd tegen Brugge in augustus.

Overnachten in Damme

Wil je meerdere dagen doorbrengen in Damme? Dan kun je hier vanzelfsprekend ook overnachten. Er zijn verschillende hotels, gastenkamers en vakantiewoningen waar je kunt verblijven. De kwaliteit ligt hoog en wordt verzekerd door mensen met passie. De perfecte oplossing dus.

Meer informatie over Damme?
Bezoek damme-online.com

Originally posted 2017-08-23 11:31:25.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*