Ontdek de mooiste bezienswaardigheden van Schotland

Schotland is een populaire bestemming om een rondreis te maken langs de fantastische landschappen met de auto. Charmante steden, lekker eten, prachtige natuur en een rijke geschiedenis.

Ben jij een Harry Potter liefhebber, neem dan een kijkje bij de Glennfinnanc viaduct. Vanuit Fort William pak je de A830 richting Maillaig. Zo kom je vanzelf bij Glennfinnance. Als je liever een ritje over het viaduct wil maken, dan kan dat met The Jacobite Steam Train. De trein rijdt langs een prachtige route tussen Fort William en Mallaig. Je bent ongeveer 6 uur onderweg. Vergeet je camera niet, want het uitzicht is adembenemend. In het station van Glennfinnan kan je ook een bezoekje brengen aan het West High Railway Museum.

Gruinard Bay is een prachtige plek. Het zijn drie prachtige stranden met roze zand. Vanaf het strand heb je een spectaculair uitzicht op de Coigach Hills en An Tealach. Het is een plek die bekend staat om zijn interessante geologische verschijningen. Langs de kustlijn en in de buurt van de Torridon rotsen liggen namelijk ongewone stenen. Hier naar de zonsondergang kijken is een moment die je niet snel zal vergeten.

Schotland staat natuurlijk bekend om het bekende monster van Loch Ness. Vanuit Fort Augustus kan je een boottrip maken op het een na grootste zoetwatermeer van Schotland. Fort Augustus ligt midden in Schotland op ongeveer een half uur rijden ten zuidwesten van Inverness. Hoewel niemand ooit het zeemonster Nessy heeft gezien is deze boottrip een ervaring waard. Naast de boottocht kan je hier prachtige wandelen of een mooie fietsroute doen. Als je een vroege vogel bent, ga dan vroeg naar het meer om de schitterende zonsopkomst te bewonderen.

Stirling is een kleine stad met veel geschiedenis. Bezoek de Stirling Castle op de top van een vulkaanrots en beleeft de Schotse geschiedenis. Je kan hier heerlijk genieten van de gezellige cafés, leuke pubs en bruisende restaurant. Op de boerenmarkten kan je de heerlijke lokale producten proberen.

Naast al deze mooie bezienswaardigheden is er natuurlijk nog veel meer te beleven in Schotland. Dit kan je allemaal lezen op de website van mooierondreis.nl. Een rondreis met de auto door Schotland is een ervaring die je niet mag missen.

Originally posted 2019-07-16 10:52:03.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*