De vijf mooiste steden van Marokko

Ga je binnenkort op vakantie naar Marokko? Of staat het land hoog op je lijstje maar heb je nog geen ticket geboekt? Lees dan eerst even dit artikel. Er is in Marokko namelijk zo veel moois te zien, dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet. Dit artikel laat je kennismaken met de vijf mooiste steden van Marokko.

Rabat

Rabat is de hoofdstad van Marokko. Op je vakantie naar Marokko is het leuk als je één a twee dagen in Rabat doorbrengt. Rabat heeft naast een bruisend centrum enkele prachtige tuinen, zoals de Andalusische tuinen en Chellah. Hier kun je jezelf heerlijk afzonderen van de waan van de dag. Ook zijn de stadspoorten van Rabat erg mooi.

Casablanca

Casablanca is de belangrijkste havenstad van Marokko. Door de aanwezigheid van de haven is Casablanca van onschatbaar belang voor de Marokkaanse economie. De Casablanca-regio is verantwoordelijk voor meer dan de helft van de landelijke industrie. In Casablanca vind je twee bijzondere gebedshuizen om te bezoeken: De Hassan II-moskee en de Casablanca Kathedraal.

De Hassan II-moskee is zo bijzonder omdat er op het terrein plaats is voor maar liefst 110.000 mensen. Het is geen verrassing dat de moskee hiermee de grootste van Marokko is. De Casablanca Kathedraal heeft niet lang dienst gedaan als een gebedshuis. Het gebouw werd in 1930 gebouwd maar verloor haar religieuze functie in 1956, toen Marokko onafhankelijk werd van Frankrijk. Tegenwoordig doet de Kathedraal dienst als cultureel instituut en vinden er regelmatig tentoonstellingen plaats. Als je op Marokko vakantie gaat mag je Casablanca echt niet missen.

Fez

Na Casablanca is Fez de grootste stad van Marokko. Er wonen meer dan een miljoen mensen. Fez wordt ook wel ‘De Koningsstad’ genoemd. De binnenstad, in het Arabisch ‘Medina’, is een doolhof van kleine straatjes waar je heerlijk door kunt dwalen en verdwalen. De kleuren, geuren en geluiden van deze oude stad nemen je als het ware mee naar een andere wereld. Je bent niet in Fez geweest als je niet de Medina bezoekt. In het Moulay Abdellah Quarter zie je hoe op ambachtelijke wijze leer bewerkt wordt. Een kleine waarschuwing: het kan er heel sterk ruiken.

Marrakech

Dankzij de vele budgetmaatschappijen die op Marrakech vliegen is Marrakech een belangrijke bestemming geworden voor stedentrips. De centrale plek van Marrakech is het Djemaa el Fna plein. In de ochtend worden er veel typisch Marokkaanse producten verkocht. Je zult op dit plein ook mensen met bijzondere vaardigheden zien, zoals slangenbezweerders, verhalenvertellers en acrobaten. Het is dus erg leuk om een hotel vlakbij het plein te boeken als je op vakantie gaat naar Marokko. Vanuit Marrakesh zijn zowel Fez als Casablanca per trein te bereiken. In Casablanca kun je overstappen op de lijn naar Tanger en de route naar Oujda. Het treinstation van Marrakesh is al een bezienswaardigheid op zichzelf.

Naast de hierboven genoemde steden heeft een vakantie Marokko natuurlijk nog veel meer te bieden. Dus: Pak je koffers en ga ervoor. Meer informatie is te vinden op www.marokko-vakanties.nl

Originally posted 2019-05-09 10:50:56.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*