Vakantie naar Turkije? Zo bereid je je het beste voor!

Turkije is een prachtig land voor een stedentrip, midweekje of juist een lange vakantie om even volledig te ontspannen. Er is zoveel te ontdekken, dat het vaak lastig is om door de bomen het bos nog te zien. Wij willen je graag een handje helpen zodat jij je goed kan voorbereiden op je volgende vakantie!

Een goede voorbereiding

Alles valt of staat bij een goede voorbereiding. Voordat je op vakantie gaat, heb je een Turkije visum nodig. Zonder visum kom je namelijk het land niet in. Zonde als je 4 uur in een vliegtuig hebt gezeten.. Zorg dat je die op tijd aanvraagt, om zo je vakantieperiode ontspannen te laten beginnen.

Ga je een weekendje naar Istanbul? Of een midweekje naar Antalya? Dan wil je natuurlijk zoveel mogelijk zien in een korte tijd. Een bezoekje aan een moskee kan natuurlijk niet ontbreken. Maar heb je ook al naar andere activiteiten gekeken? Maak een lijstje met dingen die je écht wil zien tijdens je vakantie. Op TripAdvisor check je verschillende lijstjes met bezienswaardigheden en kan je zelf bepalen wat er op jouw uiteindelijke lijst komt. Met reviews van anderen is dat ook nog eens heel makkelijk!

Euro of Turkse Lira gebruiken?

De munteenheid die gebruikt wordt in Turkije is de Turkse Lira. Maar door de grote hoeveelheden aan toeristen wordt op vele plekken ook de Euro geaccepteerd. Check wel even goed wat ze vragen. Eén Turkse Lira is ongeveer 15 cent in Euro’s. Is een leuke souvenir 10 Turkse Lira en vragen ze er vervolgens 8 euro voor? Dan moet je even achter je oren gaan krabben.. Natuurlijk vragen ze iets meer dan de huidige wisselkoers, omdat ze het geld zelf weer moeten wisselen. Maar wees ook niet té vriendelijk.

Zorg er wel voor dat je altijd wat Turkse Lira op zak hebt. Mocht je op een plek komen waar geen Euro wordt geaccepteerd, heb je in ieder geval nog geld op zak waarmee je wel eten of drinken kan kopen als het nodig is.

Klimaat: wat trek je aan?

Turkije heeft zoveel bruisende steden waar tot laat in de avond veel te zien en te beleven is. Grote kans dat jij ook pas rond een uurtje of 11 teruggaat naar je hotel. Let daarom goed op de kleding die je mee wil nemen. Ga je in het voorseizoen? Dan kan het ’s avonds nog best afkoelen. Zorg dan dat je een jasje of vestje meeneemt. In de zomermaanden kan je je vestje natuurlijk lekker thuis laten!

Op internet staat genoeg informatie over het klimaat in de verschillende maanden. Kijk nog voordat je je koffer in gaat pakken naar het weerbericht en de temperaturen van zowel middagen als avonden. Zo weet je precies wat je mee moet nemen!

Mag ik het kraanwater in Turkije drinken?

We raden je aan om het kraanwater in Turkije niet te drinken. Koop dus flesjes bij een supermarkt of een souvenirwinkeltje, zodat je niet ziek kan worden. Waar je misschien niet op let, zijn de ijsblokjes in je verfrissende cola. Ook deze zijn van kraanwater gemaakt en vermengen zich langzaam met je cola. Neem altijd medicijnen, zoals diarreeremmers mee naar Turkije. Zo is de kans dat jij de rest van de vakantie in je hotelkamer zit net wat kleiner!

Originally posted 2019-05-13 12:54:48.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*