Citytrip Londen

Londen in de avond


Er zijn van die steden in Europa die je absoluut gezien moet hebben voordat je niet meer de kans hebt. Gewoon één keer in je leven moet je in Londen zijn geweest. Dat komt vooral door de romantiek die de stad heeft op verschillende plekken en tegelijkertijd het contrast van de enorme drukte als je in de metropool van de stad bent. In het centrum ligt London West End, dé plek waar in de grote theaters talloze musicals worden opgevoerd. Het is het mekka van de musical, samen met Broadway in New York natuurlijk. 

En of je nu een fan van musical bent of niet: de magie van West End in London en het gevoel dat je er hebt als je merkt hoe erg het leeft in Londen. Dan kun je bijna niet anders dan er een keer een musical bezoeken. Maar ga vooral niet alleen voor de musicals naar Londen. We vertellen je in dit artikel graag de verdere mogelijkheden die er zijn in Londen en de dingen die je absoluut gezien moet hebben voordat je weer weg gaat uit Londen. Uiteraard is de Big Ben dé toren die je moet zien, maar eigenlijk ontkom je daar al niet aan als je in het centrum bent, want je ziet ‘m snel wel.

Highlights Londen

Winkelen en shoppen in drie straten 

En als je voor luxe wilt gaan en ook absoluut wilt shoppen, dan moet je in één van de winkelstraten zijn die daar bestemd voor zijn. Daar vind je namelijk de perfecte winkels en de meest beroemde merken. Oxford Street, Bond Street en Regent Street. De drie straten vormen samen hét centrum voor winkelen, shoppen en de nieuwste mode ontdekken. In deze straten vind je ook een hoop luxe hotels waar elk jaar veel toeristen op af gaan. Voor de rest is Buckingham Palace hét paleis dat je moet zien. Waarschijnlijk staat er een enorm lange rij voor het hek. 
 
Het duurt wellicht ook een tijdje voor je een goed plekje hebt kunnen bemachtigen om een mooie foto te maken van het paleis en ook het zelf duidelijk kunnen zien. Maar natuurlijk is er nog veel meer in Londen. Het mooiste museum van Londen en misschien wel van Europa? Ja, dat museum moet je ook even zien natuurlijk: National Gallery. Het gebouw is van buiten en van binnen al prachtig, maar de schilderkunst die er hangt is ook nog eens indrukwekkend.  

Citytrip Londen

Musea en parken 

Gelukkig heeft naast National Gallery Londen nog veel meer mooie musea. Ook kleinere musea en ook veel musea die leuk zijn om met het gezin voor kinderen heen te gaan. Londen is een bruisende stad die eigenlijk voor iedereen iets te bieden heeft. Ook door de parken en de verschillende buitenwijken die de stad heeft. Alles bij elkaar maakt Londen dan ook een afwisselende stad waar je zeker een paar dagen kunt vertoeven zonder dat het vervelend wordt. Natuurlijk moet je Tower of London ook nog bekijken en dan heb je in ieder geval de hoogtepunten van de stad gezien en gehad. 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*