Een taal leren voor op vakantie doe je zo

Heb je net een vakantie geboekt voor volgend jaar? Of misschien ga je binnenkort op reis? Als je goed voorbereid wilt vertrekken naar het vakantieoord, kan het handig zijn om de taal van het land te leren. Het is niet alleen handig als je de weg wilt vragen, maar ook als je specifieke vragen hebt over bijvoorbeeld je accommodatie. Tegenwoordig zijn er heel wat nieuwe manieren om een taal te leren spreken. Wij leggen je uit hoe je een nieuwe taal kunt leren voor op vakantie.

Online taalcursussen

Als je voor een paar weken naar een vakantieoord vertrekt, snappen we dat je geen langdurige taalcursus wilt volgen voor het leren van de taal. Daarom heeft Babel online taalcursussen beschikbaar gemaakt. Zij bieden bijvoorbeeld de cursus Spaans voor beginners aan. Tijdens deze cursus leer je in een korte tijd de basis van de Spaanse taal. Met een online taalcursus leer je op je eigen moment, maar kun je ook persoonlijke begeleiding krijgen. Je krijgt persoonlijke feedback van een ervaren taaldocent.

Handige trucjes

Zie je een online taalcursus toch niet helemaal zitten, omdat je de tijd er niet voor hebt? Ook zonder taalcursus kun je een nieuwe taal leren, al kost dit waarschijnlijk net iets meer tijd. Je leert het beste door te luisteren. Ben jij verslaafd aan Netflixen? Kijk dan zoveel mogelijk films en series in de taal die je wilt leren. Er staan veel Engelse series op Netflix, maar ook talen als Duits, Deens en Zweeds komen aan bod. Wil je toch les in de nieuwe taal? Dan heb je geluk; er staan ontzettend veel taal filmpjes op Youtube. Denk bijvoorbeeld aan Duits voor beginners of Cambridge Engels.

Taal leren op vakantie

Ga je volgende week al op vakantie? Dan kun je er ook voor kiezen om de taal op vakantie zelf te leren. Zoals we al zeiden, leer je het beste door te luisteren. Begin eens een gesprek met een Spanjaard of een Griek en luister goed naar wat zij zeggen. In het begin zul je merken dat je er niet zoveel van verstaat, maar langzamerhand zul je steeds meer woorden gaan begrijpen. Laat je vooral niet stoppen door schaamte. Lokale mensen vinden het juist leuk als een toerist een gesprek aanknoopt.

Originally posted 2019-12-24 10:53:03.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*