De leukste High Tea locaties van Nederland

De High Tea wordt steeds populairder. Je ziet vaak groepjes vriendinnen of families samenkomen om met elkaar te genieten van verschillende hapjes en een kop thee. Deze manier van quality time wordt daardoor ook bij steeds meer horecagelegenheden aangeboden. Maar hoe vind je de juiste High Tea locatie?

Wat is een High Tea?

Een High Tea of Afternoon Tea is een maaltijd bestaande uit zoete en hartige hapjes en natuurlijk thee. Dit fenomeen komt uit Engeland, in Nederland wordt dit meestal een High Tea genoemd. Aan het einde van de middag wordt de Afternoon Tea geserveerd aan een lange tafel. Typische High Tea hapjes zijn: scones met jam en clotted cream, finger sandwiches, cake en muffins. Al deze lekkernijen worden geserveerd op een etagère. Onderop horen de sandwiches te liggen, in het midden de scones en bovenin de zoete hapjes. Je hoort van onder naar boven te eten (van hartig naar zoet). Hierbij wordt natuurlijk thee geserveerd. Het is gebruikelijk om een grote pot thee op tafel te zetten en om bij elke gang een andere theesoort te nemen.

Hoe vind je de geschikte locatie?

Een High Tea kun je uiteraard ook thuis doen, maar dan moet je wel al die hapjes zelf maken of kopen. Het is ook leuk om het lekker buitenshuis te doen, dan heb je ook meteen een uitstapje met vrienden of familie. Er zijn steeds meer horecalocaties die een High Tea aanbieden. Op HighTea.nl staan bijna 200 locaties door heel Nederland die een High Tea serveren! Ben je op zoek in een bepaalde stad? Dan staan per stad alle horecalocaties op een rijtje. Aan de hand van foto’s, menu’s en reviews kun je dé geschikte High Tea locatie vinden. Op HighTea.nl kun je vervolgens direct reserveren.

Bij welke gelegenheid past een High Tea?

Een High Tea is altijd een goed idee! Neem tijd voor je vriend(inn)en of familie en praat heerlijk bij onder het genot van sandwiches, scones, muffins en diverse koppen thee. Daarnaast is een High Tea ook erg leuk om te doen als iemand jarig is (met een glaasje prosecco vooraf, proost!) Wil je de mommy to be verrassen? Reserveer dan bij een van de locaties een babyshower High Tea. Dit kan ook vaak in baby boy of girl thema (blauw of roze). Daarnaast is een High Tea ook erg leuk om te doen tijdens Moederdag, om jouw moeder heerlijk in de watten te leggen.

Wil je iemand verrassen? Geef dé High Tea cadeaubon, het cadeau dat een belevenis met zich meebrengt!

Originally posted 2020-01-06 15:27:38.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*