Op vakantie naar de ABC-eilanden

De ABC-eilanden bestaan uit Aruba, Bonaire en Curaçao en zijn allemaal een absolute droombestemming. De eilanden liggen in het Caribisch gebied en hebben de mooiste stranden! Tegenwoordig heb je genoeg organisaties die betaalbare vakantiedeals aanbieden naar een van deze bestemmingen. Heb je een vakantie in de planning naar een van de eilanden of ben je nieuwsgierig naar wat er allemaal te doen is? Hieronder lees je wat de eilanden allemaal te bieden hebben!

Aruba

Aruba is het kleinste eiland van de ABC-eilanden, maar zeker de moeite waard om te bezoeken! Op het eiland heerst een fijne sfeer. Het eiland wordt ook wel ‘One happy island’ genoemd. Aruba biedt prachtige witte stranden, azuurblauwe wateren en mooie natuurparken. Door de heldere zee heb je een super goed zicht onderwater, boek dus zeker een snorkeltrip als je op Aruba bent! Verder mag een bezoekje aan Oranjestad en het Arikok National Park niet missen!

Bonaire

Bonaire heeft prachtige stranden en biedt een schitterende onderwaterwereld. Bonaire staat ook wel bekend als ‘Diver’s paradise’. Op het eiland zijn meerdere duikplekken te vinden, waarvan het wrak van Hilma Hooker de bekendste is. Als je geluk hebt spot je ook nog een schildpad! Vergeet dus niet je flipflops mee te nemen. Ook mag een bezoek aan het Gotomeer niet missen. Geniet hier van de rust en spot de honderden flamingo’s. Verder zijn er twee parken waar een prachtige natuur te vinden is, namelijk: het Washington-Slagbaai Nationaal Park en het Bonaire Marine Park.

Curaçao

Curaçao is het grootste eiland van de drie en tevens het populairst onder de toeristen. Willemstad is met haar gekleurde huisjes een bekende trekpleister op het eiland. In Willemstad kun je fijn winkelen of culturele bezienswaardigheden bezoeken. Verder biedt Curaçao veel mooie stranden met wuivende palmbomen, waar je heerlijk kan relaxen. Jan Thiel Baai is waarschijnlijk het bekendste strand van Curacao. Je vindt hier een lang mooi zandstrand met veel leuke restaurantjes en bars. Tijdens je trip is het zeker aan te raden om een auto te huren en een dagtrip te maken naar klein Curaçao waar je perfect kan snorkelen! Al zin gekregen om naar Curaçao te gaan? Houd dan de websites van reisorganisaties in de gaten en ga binnenkort goedkoop naar Curacao!

Originally posted 2019-07-04 14:01:58.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*