Wat moet je regelen voor je vakantie naar Turkije?

Turkije vakantie

Er zijn een aantal dingen die je geregeld moet hebben voordat je naar Turkije kunt vertrekken. In dit blogartikel geven wij een overzicht met dingen waar je aan moet denken wanneer je op vakantie gaat naar Turkije. Lees snel verder en je gaat goed voorbereid op vakantie!

Transport vliegveld

Allereerst is het natuurlijk slim om transport naar het vliegveld te regelen. Er zijn verschillende manieren om naar het vliegveld te komen afhankelijk vanaf welk vliegveld je vliegt. Vlieg je vanaf Amsterdam dan is het openbaar vervoer, een taxi of een vriend of vriendin die je weg brengt een optie. Je kunt natuurlijk ook met je eigen auto komen en deze in de buurt van Schiphol parkeren. Houd er in dit geval wel rekening mee dat je extra geld kwijt bent aan parkeerkosten.

Visum voor Turkije regelen

Nederlanders hebben een paspoort en een visum nodig om het land binnen te komen. Het is belangrijk dat je paspoort bij aankomst langer dan 6 maanden geldig is. Is dit niet het geval dan laten ze je het land niet binnen. Vaak wordt dit op het vliegveld al gecheckt, aangezien de vliegmaatschappij de terugvlucht moet betalen indien een passagier niet wordt toegelaten. Een visum voor Turkije kan eenvoudig via het internet geregeld worden. Dit werkt zeer eenvoudig. Je vult je persoonlijke gegegeven in, maakt het geld over en binnen een aantal werkdagen heb jij je visum al op de e-mail staan. De online visumaanvraag service waar wij goede ervaringen mee hebben is turkijevisum.nl. Zij zijn dagelijks open en je visum wordt op dezelfde dag verstuurd naar je e-mail.

Hotel bij aankomst

Tot slot is het natuurlijk wel zo handig om bij aankomst een slaapplek geregeld te hebben. In Turkije is het aanbod van hotels enorm groot. Het vinden van een hotel gaat dus geen probleem worden. Ook worden hotels, resorts en homestays aangeboden voor budgetprijzen. Zo is er voor iedere reiziger wat te vinden. We raden je aan om websites zoals booking.com te gebruiken om een geschikte plek te vinden.

Daarnaast zijn er een aantal reisbenodigdheden die je niet moet vergeten. Denk aan zonnebrand, een strandhanddoek, een aantal boeken, een kleine tas om steden mee te bezoeken en goede schoenen om op te lopen. Maak een lijstje met benodigde spullen een aantal dagen voordat je vertrekt. Zo weet je zeker dat je niets hoeft te vergeten.

Originally posted 2018-02-16 07:50:32.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*