Tips voor de ideale fietsreis

Ook op de fiets kunt u verre reizen maken. U kunt uw reis boeken bij vele verschillende organisaties. Met deze tekst kunt u zich uitstekend voorbereiden op uw fietsreis.

De voordelen van fietsreizen

Een fietsreis heeft legio voordelen! Denkt u aan de rust op de fiets, het landschap, de geuren en de indruk die u krijgt, terwijl u op de fiets zit. U beweegt uw lichaam, terwijl u het landschap voorbij ziet trekken. Alleen met fietsreizen krijgt u een echt goede indruk van het landschap: u hoort, ziet en ruikt veel meer dan wanneer u in een auto zou zitten. U hoeft zich geen zorgen te maken over brandstof, verzekeringen of schade aan uw auto, u heeft alles bij zich op de fietstassen. En… u kunt lekker in gedachten uw eigen weg vinden, want u heeft niet zo’n grote verantwoordelijkheid als wanneer u met een auto zou rijden…

Waar moet u op letten bij het maken van fietsreizen?

Een goede voorbereiding is alles. Zorgt u voor een goede fiets, voor goede banden met voldoende profiel, voor goede fietskleding, en bereidt u zich voor door te trainen. Als u door een heuvelachtig gebied gaat, traint u dan in de sportschool het fietsen heuvelop. Plak die banden eens, vóór en achter, zodat u weet wat het is. Leert u enkele woorden van het land waar de fietsreis u doorheen voert: het zal u helpen om contacten te leggen, als u wat wilt eten of drinken, als u ergens wilt gaan slapen. En neemt u vooral de tijd… haast is de vijand van fietsreizen. Geniet van uw fiets, van uw gezelschap, of van het alleen fietsen, van het land, het uitzicht…

Soorten fietsreizen

Fietsreizen zijn er in allerlei soorten en maten. U fietst bijvoorbeeld dertig tot zeventig kilometer per dag. In een groep, met gids, of individueel. Gaat u zelf met de tent op pad, dan bent u (bijna) helemaal onafhankelijk van wat u tegen komt onderweg. Dit is natuurlijk de meest avontuurlijke manier van fietsreizen! Maar u kunt er ook voor kiezen om van de ene overnachtingsplaats naar de andere te fietsen. En dat uw bagage gebracht wordt op de plaats van bestemming. Meer luxe, maar u bent gebonden aan wat en wie u tegenkomt onderweg.

Tot slot

Allerlei organisatie bieden fietsreizen aan, denkt u bijvoorbeeld aan eigenwijzereizen.nl. U kunt met hen niet alleen in Nederland of België fietsen, maar ook verder weg in Europa en zelfs in Amerika en Azië.

Originally posted 2018-01-16 17:00:04.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*