De zin en onzin van een buitenhuisdekking op vakantie

Ga je binnenkort op vakantie? Dan wil je natuurlijk dat jouw spullen goed verzekerd zijn. Ook onderweg als je niet thuis bent. Jouw spullen verzekeren doe je met een inboedelverzekering. Zo’n polis dekt schade en/of diefstal aan jouw eigendommen in huis. Er is nogal eens wat onduidelijkheid over de definitie van inboedel. Verzekeraars houden vaak de volgende stelregel aan: alle spullen die je meeneemt bij een verhuizing. Oftewel, alle eigendommen die je kunt oppakken en kunt meenemen. Alle spullen die vast zitten aan de woning en die je niet zonder schade te maken kunt meenemen vallen onder de opstalverzekering.

Een reisverzekering of een buitenhuisdekking?
Wanneer je op vakantie gaat dan sluit je normaal gesproken een reisverzekering af. Op die manier ben je verzekerd voor materiële schade (denk aan bagage en spullen) en persoonlijke schade (een ongeluk of ziekte). Maar wanneer jij een inboedelverzekering hebt met een buitenshuisdekking zijn jouw spullen buitenshuis al verzekerd. In dat geval is de buitenhuisdekking een vervanging van de bagagedekking binnen de (doorlopende) reisverzekering. Houdt dit dus goed in de gaten, zo voorkom je dat je dubbel verzekerd bent en dat is natuurlijk zonde van het geld.

Het bovenstaande samengevat:

  • Een inboedelverzekering heeft soms een buitenhuisdekking
  • Vaak betaal je hiervoor een klein bedrag in de maand extra
  • Ga je op vakantie? Dan sluit je doorgaans een reisverzekering af
  • Als je al een inboedelverzekering met buitenshuisdekking hebt, dan zijn jouw spullen buitenshuis ook gedekt
  • Een bagagedekking binnen de doorlopende reisverzekering is dan niet nodig.

Welke verzekeraars bieden zo’n dekking aan?

Veel Nederlandse inboedelverzekeraars bieden zo’n buitenhuisdekking aan. Onder andere Aegon, Delta Lloyd, Reaal, ASR, Nationale Nederlanden en Centraal Beheer bieden deze optie. Je betaalt hier een klein bedrag per maand extra voor. Wil je weten of je al zo’n dekking hebt? Bekijk dan de polisvoorwaarden of neem even contact op met de verzekeraar. Op die manier kom je er snel achter of dit is inbegrepen bij jouw inboedelverzekering.

Originally posted 2019-07-11 21:06:09.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*