Privéluchtvaart duurzamer, betaalbaarder en toegankelijker

nog meer vervuiling

Rotterdam, 16 mei 2023 – Wereldwijd is het aantal privé-jets verdubbeld ten opzichte van 20 jaar geleden en zijn er het afgelopen jaar meer vluchten mee gemaakt dan ooit tevoren, meldde The Guardian vorige week. De Britse kwaliteitskrant uit in het artikel zorgen over de druk die dit uitvoert op de planeet. Tot overmaat van ramp vliegen deze luxe kisten alleen al in Europa jaarlijks honderdduizenden keren leeg naar een bestemming. Het benadrukt het belang van het Nederlandse bedrijf Flowings, dat via een eigen platform een einde wil maken aan deze empty leg flights. Het Flowings-platform geeft met een eenvoudige zoekactie de lege vluchten van alle privéjet-aanbieders wereldwijd weer. Deze kunnen vervolgens direct en voor een concurrerend tarief worden geboekt. Vaak gaat het om terugvluchten naar de plaats van herkomst en doorvluchten naar een andere locatie waar de jet is geboekt. Flowings maakt privévliegen efficiënter, betaalbaarder en duurzamer. De soft-lancering van Flowings vindt op 24 mei plaats tijdens de Ebace aviation beurs in Geneve.

Anders, beter en winstgevender

De man achter Flowings is Rotterdammer Floris van den Ende. Als commercieel fotomodel vloog hij jarenlang de wereld over, later werkte hij op Rotterdam The Hague Airport, waar hij kennis en ervaring opdeed in de airline industrie. Zijn liefde voor de luchtvaart bracht hem zelfs naar de vliegacademie, en hij ging aan de slag bij een privéjet operator. Tijdens zijn werkzaamheden zag hij regelmatig toestellen leeg vertrekken. Dat moest toch anders, beter en winstgevender kunnen? Hij verlegde zijn focus, het ondernemerschap lonkte. Twee jaar later werkt hij nu – gedeeltelijk vanuit Lissabon – met behulp van investeerder Jan Willem Broekhoven en een team van webdevelopers en technici aan de ontwikkeling van het boekingsplatform Flowings.

BlaBlaCar voor privéjets 

Floris van den Ende, bedenker en oprichter van Flowings, over zijn startup: “Met Flowings bereikt de deeleconomie nu ook het luxe segment. Je kunt het platform zien als het BlaBlaCar voor privéjets. Het is natuurlijk zonde dat er zoveel toestellen leeg vliegen, terwijl er genoeg mensen zijn die zo’n jet tegen een concurrerend tarief willen boeken. Momenteel blijft er veel geld liggen, met Flowings breng ik vraag en aanbod bij elkaar. Zo wordt privé vliegen efficiënter en dat zorgt weer voor een betere omzet. Ook dragen we op deze manier een steentje bij aan het verduurzamen van de luchtvaartindustrie.”

Voorliefde voor vliegen 

Ondernemer Jan Willem Broekhoven over zijn beslissing om in Flowings te investeren: “Persoonlijk ben ik groot fan van de deeleconomie en net als Floris heb ik een voorliefde voor vliegen. Zijn idee van het vullen van lege privéjets sprak me om beide redenen meteen enorm aan. Uit onderzoek blijkt dat met deze empty leg flights honderden miljoenen zijn gemoeid, dat is het gat waar Flowings in springt. Toestellen kunnen niet op kleine vliegvelden blijven staan, dus ze moeten door, idealiter met passagiers aan boord. De uitvoering is 99% van het succes zeg ik altijd en als ik zie hoe bedreven en betrokken Floris bezig is, geeft me dat alle vertrouwen in het succes van Flowings. Vliegen is een van mijn grootste hobby’s, voor Floris is het inmiddels business geworden.” 

Ingezonden persberichten vallen buiten de verantwoording van de redactie

Originally posted 2023-05-17 06:28:43.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*