Drie maal wintersport zonder skiën

Kainuu, Finland

Je hoeft geen uren in een vliegtuig naar Alaska te zitten om met een hondenslee erop uit te gaan. In de bevroren bossen van Finland kun je er avontuurlijk op uit met all-inclusive hondenslee safari’s. Trek door het witte landschap met de husky-slee en ervaar Finland zoals het bedoeld is.

Het zal niet altijd gemakkelijk zijn met de husky-slee door het landschap te trekken, maar dit zal zeker een reis zijn die je niet snel zal vergeten. Ervaar de sneeuw, de blaffende roedel maar let wel op dat je niet in de geel gekleurde sneeuw valt!

Luchon, Frankrijk

Wanneer men op wintersport gaat, trekt men instinctief naar de Alpen. De Pyreneeën hebben echter ook veel te bieden. Minder bekend als wintersport gebied tref je hier witte bergtoppen aan van de middellandse zee tot aan de Atlantische oceaan.

Misschien minder indrukwekkend op het eerste oog dan de Alpen, je ontsnapt wel aan de ski gekte, de Pyreneeën is namelijk geweldig voor sneeuwschoen tochten. Een van de snelst groeiende vormen van wintersport. Rustige tochten op niet al te grote hoogte brengen je door prachtige bossen, de hogere routes geven je een adembenemend uitzicht over de besneeuwde bergtoppen.

Gran Paradiso Nationaal Park Italië

Als je innerlijke adrenaline junk de zwarte pistes kent als je broekzak, wat dacht je dan van het beklimmen van wat bevroren blokken ijs? De meest extreme en ook de meest gevaarlijke vorm van wintersport is ijsklimmen. Klim over bevroren watervallen naar de absolute top van avontuurlijk wintersport. Psychologisch en lichamelijk niet voor de doetjes, maar ideaal voor de doorgewinterde avonturier.

Stalen zenuwen zal je zeer nodig hebben zodra de punten van je ijsbijl het enige zijn wat je beschermt tegen een val naar de andere zijde. Deze sport onder de knie krijgen doe je het beste in de Alpen waar het ijs sterk genoeg is om te oefenen zonder te veel risico op vallen.

Europa heeft enkele van de beste ijsklim plekken in de wereld zoals Cogne in het Gran Paradiso Nationaal Park te Italië. Hier kun je in de vrieskou trainen zonder meteen bang te zijn terwijl je op hoogte aan het ijs hangt.

Originally posted 2019-08-29 03:27:43.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*