Doe het in Dublin

Kroegen Dublin

De hoofdstad van Ierland is natuurlijk Dublin. Vanaf Nederland kun je met de boot via Engeland in Dublin komen. Toch is Londen uiteraard een populairdere stad dan Dublin als het gaat om toerisme en het aantal bezoekers per jaar dat de stad bezoekt. Maar Dublin hoeft absoluut niet onder te doen voor Londen als het gaat om de bezienswaardigheden die te zien en te ontdekken zijn in Dublin. Wel is Dublin als stad een stuk kleiner dan Londen. De kans is dan ook groot dat je aan een paar dagen genoeg hebt om het gevoel te hebben dat je heel de stad hebt ontdekt.  

Maar welke evenementen, activiteiten of bezienswaardigheden moet je in ieder geval noteren in Dublin? Elk jaar wordt in de hoofdstad St. Patrick Day gevierd op 17 maart. Het is een belangrijke feestdagen voor de mensen in Ierland en Dublin en op deze dag zijn er dan ook veel grote evenementen die worden georganiseerd en er is een zeer onvergetelijke parade die heel de stad door trekt waar elk jaar weer veel inwoners, maar ook veel toeristen langs de kant van de weg een kijkje gaan nemen.  

Feestdagen in Dublin

Ierse specialiteiten en evenementen 

Het is dan ook aan te raden om bijvoorbeeld rond 17 maart of in ieder geval in dat weekend een vakantie te boeken naar Dublin als het je leuk lijkt om zo’n bijzondere feestdag mee te maken die in andere landen niet bestaat. Het leuke aan Dublin zijn de hostels en de hotels die er in het centrum van de stad te vinden zijn waar je bijna in elk hostel of hotel wel Irisch Breakfast kunt ontvangen.  
 
Voor de rest zijn er ook veel pubs en kroegjes te vinden in Dublin die door die Ierse specialiteiten echt de moeite waard zijn. Zo is de oudste pub van heel Dublin al een tijdje ontzettend populair geworden, steeds populairder, omdat iedereen wel heel graag een biertje wil drinken in deze oudste pub. The Brazen Head heet de pub en al sinds de achttiende eeuw wordt er hier een hoop bier gedronken.  

Winkelen in Dublin

Musea in Dublin 

Daarnaast is er absoluut nog veel meer aan te raden in Dublin, zoals het National Museum. Elke stad heeft zo’n beetje een nationaal museum, maar in de stad Dublin is het museum absoluut bijzonder, omdat het museum een grote collectie aan bijzondere schatten heeft. Je kijkt echt je ogen uit van wat je ziet in het National Museum in Dublin. Zoals al gezegd is het verder gemakkelijk om fijne en goede hostels en hotels te vinden in de stad Dublin.  
 
Dat verschilt nog wel eens met andere steden, maar in het centrum van Dublin kun je een hoop hostels en hotels vinden volgens Ierse traditionele gebruiken op een leuke manier. Zo kom je ook nog een beetje iets van de cultuur te weten en vanuit deze hostels en hotels ben je gemakkelijk snel in het centrum. Dublin biedt dan ook genoeg aangename winkelstraten om te shoppen of een goed hapje te eten in de verschillende restaurants.

Originally posted 2023-06-14 20:37:48.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*